Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výrobky firmy Avire hlídají výtahy v budějovické nemocnici i barcelonském metru

PR článek

Na řadě míst v Jihočeském kraji i po celém světě dohlíží na provoz výtahů produkty, které vznikají v Českých Budějovicích. Jejich výrobě se již řadu let věnuje společnost Avire.

S produkty firmy se setkávají lidé denně, i přestože si toho mnohdy nevšimnou. Společnost Avire totiž dodává detektory výtahových dveří, nouzové telefony nebo třeba displeje, které ukazují dané patro či informaci o počasí.

To všechno slouží lidem i přímo v Českých Budějovicích. „Jsou to například nákupní centrum IGY, dětský zábavní park Hopsárium či centrální pavilon budějovické nemocnice. Zajímavou instalací je určitě také kabina šikmého výtahu v lipenské elektrárně,“ zmiňuje Jan Ďoubal, jednatel společnosti Avire.

Detektory Avire ve výtahových dveřích jsou také v pražském metru. Vysoké standardy ale splňují také na letištích v Mnichově, Paříži či Londýně. „Displeje Avire jsou instalovány ve výtazích prestižních mrakodrapů v Tokiu, Šanghaji či Singapuru, nouzové telefony zajišťují bezpečný provoz výtahů ve stanicích metra ve Washingtonu či v Barceloně,“ popisuje Jan Ďoubal.

Produkty firma posílá do celého světa. Obchodně nejvýznamnějšími trhy jsou ale za Evropu Velká Británie, v severní a jižní Americe to jsou USA a v Asii jde o Singapur a Čínu. „Složité jsou obvykle zejména instalace displejů na prestižních adresách. Prakticky bez výjimky se jedná vždy o velmi specifické požadavky konečných zákazníků. Obvykle se jedná nejen o obsah toho, co je na displejích zobrazováno, ale často i o speciální grafické požadavky,“ uvádí Jan Ďoubal. 

Pro všechny typy výrobků vznikají v Českých Budějovicích desky plošných spojů. Řada produktů se přímo na jihu Čech také sestavuje a testuje. Na tomto procesu se podílí přibližně 200 zaměstnanců a další jsou potřeba.

„Firma aktuálně hledá nové zaměstnance do všech provozů, proto novým uchazečům obvykle nabízíme více možností. Uplatnit se mohou jako obsluha linek na osazování desek plošných spojů, při výrobě kabelových sestav, montáži a testování detektorů, nouzových telefonů, napájecích zdrojů, kontrolérů a dalších finálních produktů,“ dodává Ďoubal.

Firma Avire se nachází v Českých Budějovicích. Vznikla před 16 lety, tehdy se ještě jmenovala Memco, a spadá pod britský holding Halma. Ten sdružuje podniky, které vyrábí produkty zaměřené na ochranu lidí, majetku či životního prostředí.

Společnost působí na řadě míst po celém světě. Zatímco na jihu Čech je výroba, vývojová centra se nachází ve Velké Británii, Singapuru nebo Španělsku. Celkem firma zaměstnává přibližně 500 pracovníků, necelá polovina z nich je právě v Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Avire, České Budějovice, výtahy, firma, výtah, Jihočeský kraj, výroba, Singapur, Velká Británie, Česko, Paříž, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrobky firmy Avire hlídají výtahy v budějovické nemocnici i barcelonském metru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.