Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeský vědeckotechnický park přináší nové příležitosti pro jihočeské start-upy a podnikatelské nápady

PR článek

Podnikáte? Nebo o podnikání uvažujete? Máte své vlastní podnikatelské nápady a sny a chcete je začít realizovat v jižních Čechách? Pak je Jihočeský vědeckotechnický park tím správným místem, kam se se svými plány vypravit. Tým parku může pomoci jak s prvními kroky do světa byznysu, tak s akcelerací aktivit již rozběhlé firmy.

Představte si: „Studuji na Jihočeské univerzitě a přemýšlím, co dál. Už ve škole mám chuť pouštět se do nových věcí, fungovat v partě fajn lidí, začít se živit něčím, co mě baví. Mám několik nápadů, ten nejlepší připravím se svou kamarádkou a přihlásíme se do soutěže podnikatelských nápadů Jihoczech. Skončíme na 2. místě, a to je úspěch, díky kterému můžeme na našem plánu začít pracovat v Jihočeském vědeckotechnickém parku, kde soutěž každoročně organizují. Poskytnou nám prostory, základní vybavení, podporují nás novými informacemi, kontakty, napojují nás na lidi a organizace, které může náš nápad zajímat. Naše plány změní ze dne na den pandemie, to nikdo nečekal. Ale nová situace přináší nové myšlenky a já se z cestovního ruchu evropských měst přesouvám do klidu přírodních treků a přicházím se softwarovým řešením usnadňujícím cesty podobných dobrodruhů jako jsem já sám …“ Takhle nějak může vypadat i váš příběh. Tenhle je příběhem Karla Šimka, zakladatele a CEO společnosti Adventurer Solutions s.r.o., vítěze soutěže Jihoczech 2021. S jeho aplikací Adventurer vyberete a naplánujete svou cestu za dobrodružstvím během pár minut.

Pomoc start-upům a novým nápadům

Jihočeský vědeckotechnický park (JVTP) nabízí s finanční garancí Jihočeského kraje ucelený systém programů podpory pro začínající podnikatele v regionu. Podnikatelský nápad, který je svou podstatou zajímavý, jiný než ostatní, přináší nová řešení, využívá nové technologie a trendy nebo výsledky výzkumu a vývoje, najde v parku bezpochyby své zázemí. K dispozici jsou nejen moderně vybavené prostory v podobě technologických hal, laboratoří, kanceláří, konferenčních a jednacích místností, ale i celá sada doprovodných programů podpory pro všechny fáze podnikání. Rozjezd podnikatelského nápadu zajišťuje soutěž Jihoczech, kterou přihlášené účastníky provádí odborní mentoři s potřebnými znalostmi a zkušenostmi do začátku podnikání. Připravovaný Jihočeský akcelerační program pomůže s prvními výdaji nezbytnými pro realizaci prvních zakázek. Patří mezi ně nákup materiálu, zařízení, služby odborníků, režie, ale i osobní náklady a další. S validací nastaveného podnikatelského modelu a digitalizací firemních procesů pomohou experti pracující v programu Služby JVTP – Podpora Trendů.

Příležitost představit nápady za hranicemi

Nové cesty navíc otevírá jihočeským start-upům a podnikatelským nápadům česko-rakouská soutěž s názvem CROSS-BORDER START-UP & IDEA CONTEST. Jedná se o společnou iniciativu hejtmanů Jihočeského kraje a Horního Rakouska, kteří s organizační a odbornou podporou technologických inkubátorů na obou stranách hranice (JVTP, tech2b) ocení nejlepší podnikatelské projekty zlepšující kvalitu života v obou příhraničních regionech. Soutěž je vyhlášena ve 2 kategoriích, nápady do letošního ročníku je možné přihlásit do 29. dubna 2022. Vítěz každé kategorie získá 10 000 EUR na rozjezd nebo akceleraci svého projektu. Dalších 10 000 EUR věnuje projektu s největším přeshraničním dopadem rakouská Raiffeisenlandesbank OÖ. Více informací a jednoduchou přihlášku najdete na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Štítky Jihočeský vědeckotechnický park, Jihočeský kraj, podnikatelé, podpora, podnikání, soutěž, projekt, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Karel Šimek, Horní Rakousy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský vědeckotechnický park přináší nové příležitosti pro jihočeské  start-upy a podnikatelské nápady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.