Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Česku v tomto týdnu vydrží letní teploty, výrazněji zaprší ve čtvrtek

Teploty v Česku se v tomto týdnu budou stále dostávat na letních 25 stupňů Celsia, výrazněji zaprší ve čtvrtek. Předtím meteorologové očekávají jen ojedinělé přeháňky a v úterý a ve středu i bouřky. Mírně ochladit se má o víkendu. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Po teplém a slunečném víkendu bude dnes podle předpovědi polojasno až skoro jasno, přechodně až oblačno, zejména na horách se ojediněle mohou objevit přeháňky. Teploty se dnes ráno pohybovaly mezi 14 a deseti stupni Celsia, lehce mrzlo na šumavské stanici Kvilda-Perla, uvedl ČHMÚ na Facebooku. Ranní mlhy a nízká oblačnost se během dopoledne rozpustí a teploty mohou vystoupat na 25 stupňů.

Polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami meteorologové předpovídají také na úterý a na středu. Teploty by v noci neměly klesnout pod deset stupňů Celsia, přes den může být v úterý až 26 a ve středu 27 stupňů.

Už ve středu začne od západu přibývat oblačnost, ve čtvrtek by mělo být zataženo s deštěm nebo přeháňkami na většině území. Noc bude mírně teplejší s teplotami mezi 12 a 16 stupni, přes den se dostanou až na 26 stupňů Celsia. V pátek ČHMÚ očekává polojasno, přechodně oblačno až zataženo a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Teploty v noci mezi 15 a 11 stupni, přes den do 25 stupňů Celsia.

Příští víkend by měl být oblačný, místy s přeháňkami. V noci už teploty klesnou i pod deset stupňů Celsia, nejvyšší denní se budou podle předpovědi pohybovat mezi 17 a 22 stupni.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, Česko, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku v tomto týdnu vydrží letní teploty, výrazněji zaprší ve čtvrtek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.