Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Benefiční běh Svatojánský kopeček podpoří Centrum Bazalka

Centrum BAZALKA pořádá ve spolupráci s iniciativou Běžímpro.cz osmý ročník benefičního běhu „Svatojánský kopeček“. Závod se uskuteční v sobotu 23. září v 11:00 a startuje se na malebné návsi ve Svatém Janu nad Malší. Centrum Bazalka použije veškerý výtěžek ze startovného na pokrytí nákladů fyzioterapie pro své klienty se zdravotním postižením.

Dlouholetými patrony Centra BAZALKA jsou dnes již bývalí motocykloví závodníci Jakub a Matěj Smržovi, kteří v roce 2015 rozjeli projekt BěžímPro.cz a v roce 2016 založili tradici běhu ve Svatém Janu nad Malší. Za dosavadní historii závodu se okolo Svatého Jana proběhlo přes 1000 lidí a pro BAZALKU se podařilo vybrat úctyhodných 627 047 korun.

Start závodu je v 11:00. Startovné činí 200 korun při registraci předem a 250 korun na místě v den konání závodu. Součástí akce jsou i dětské běhy pro všechny věkové kategorie, děti platí symbolických 20 korun. Startovní čísla z hlavních běhů se dostanou do slosování o hodnotné ceny. Veškeré podrobnosti jsou k dispozici na facebookových stránkách Centra Bazalka a Bežímpro.cz.

„Jsme moc rádi, že se letos opět setkáme a vyběhneme do krásného okolí Svatého Jana nad Malší,“ říká starostka obce paní Růžena Balláková. „Připravili jsme pětikilometrový okruh, běžci na 10 km jej zvládnou dvakrát. 5 km trať zvládne opravdu každý, není výjimkou, že někteří vyrazí jen chůzí – i to je pro podporu BAZALKY hodnotné,“ usmívá se paní starostka. „Chceme zachovat pohodovou atmosféru závodu a na trať tak můžou vyrazit i vyznavači nordic walkingu nebo maminky s kočárky.“

Desetikilometrová trať je letos součástí série Jihočeského běžeckého poháru. Jedním z účastníků bude i současný držitel traťového rekordu David Vaš. „Uvidíme, kdo si letos odnese putovní pohár starostky,“ dodává Balláková.

„Díky našim partnerům na běžce čekají krásné ceny pro vítěze jednotlivých kategorií, i ve slosování startovních čísel,“ navazuje ředitelka Centra BAZALKA Vanda Polívková. „Pro všechny děti jsme jako obvykle připravili startovní balíčky a vyřádit se mohou i na skákacím hradě. Atmosféru tradičně navodí bubenické uskupení Ay, Caramba!. Důležitá je pointa – možnost podpořit dobrou věc zde mají všichni,“ shoduje se starostka i ředitelka. Centrum Bazalka použije veškerý výtěžek ze startovného na pokrytí nákladů fyzioterapie pro své klienty se zdravotním postižením.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky běh, bazalka, sport, benefice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefiční běh Svatojánský kopeček podpoří Centrum Bazalka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.