Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Příště si to musíme lépe pohlídat, zdůrazňuje Jan Ordoš

České Budějovice získaly na ledě vítkovické Ridery tři body a nadále tak moho svěřenci Ladislava Čiháka pomýšlet na čtvrtou pozici. Utkání, ve kterém Motor vedl od čtvrté minuty poměrem 3:0, nakonec přinesl dvanáct branek při celkovém skóre 7:5 z pohledu Jihočechů. O první branku v utkání se postaral Jan Ordoš, který opět přepisoval tabulky nejrychlejších střelců jihočeského klubu.

Motor zažil snový start do utkání a už po padesáti vteřinách dokázali Jihočeši získat nad Vítkovicemi dvoubrankový náskok. Právě branka Jana Ordoše navíc padla už po jedenácti sekundách hry. „Dlouho jsme něco podobného nezažili a šlo asi o nejlepší vstup do utkání v sezoně. Příště si to musíme lépe pohlídat, protože dostat pět gólů je prostě moc,“ hodnotil střelec druhé nejrychlejší branky v historii klubu start do utkání.

Za stavu 3:0 ale došlo k zákroku v podání Michala Gulašiho, který vynesl obránci Českých Budějovic trest do konce utkání. V následné pětiminutové přesilovce navíc dokázala i Ridera skórovat. „Měli jsme si to pohlídat. Kdyby to bylo 3:0 po první třetině, tak by se nám lépe dýchalo. Vítkovice neměly co ztratit, vlétly na nás a my jsme začali trochu panikařit, odhazovat puky a nehráli jsme úplně ideálně. Naštěstí jsme za to poté vzali, otočili jsme to a pro nás to jsou strašně důležité tři body,“ poznamenal Ordoš.

Divokou přestřelku rozhodl hattrickem hrdina Brant Harris

Zápas 45. kola Tipsport extraligy na ledě Ostravar arény přinesl divokou přestřelku, ze které Motor bere plný bodový zisk. Klíčovou postavou utkání se stal Brant Harris, který svým hattrickem přispěl ke konečnému skóre 5:7.

Ve druhé třetině Motor vypadl z tempa a Vítkovice dokázaly hned dvakrát stav utkání vyrovnat. Nejprve na 3:3 a následně i po gólu Lukáše Vopelky na 4:4. Šlo o usnutí Motoru na vavřínech při vedení 3:1? „Neřekl bych, že by šlo o nějaké ukonejšení. Myslím si, že je nakopl ten první gól. Poté vstřelili druhý a my jsme nehráli tu druhou třetinu vůbec dobře,“ odvětil sedmadvacetiletý útočník.

Gólově velmi bohatý duel nakonec přinesl rozuzlení v posledních deseti minutách. Po zkompletování hattricku v podání Branta Harrise se ještě prosadil Filip Přikryl, nato gólový účet utkání uzavřel snižující ranou na 5:7 z pohledu Vítkovic Rihards Bukarts. Všem těmto gólům ale předcházelo čtyřminutové oslabení Jáchyma Kondelíka, které svěřenci Ladislava Čiháka dokázali ubránit. „Naštěstí jsme ve třetí třetině ubránili důležité oslabení a poté jsme rozhodli. Zde se podle mě ten zápas zlomil,“ popsal závěr utkání Jan Ordoš, který si je též vědom, jak náročný závěr základní části je: „Každý zápas je v této fázi těžký a čekali jsme to. Dominik nás tam několikrát také podržel ještě v závěru. Ceníme si těchto bodů a musíme se dobře připravit na neděli.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Jan Ordoš, hokej, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příště si to musíme lépe pohlídat, zdůrazňuje Jan Ordoš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.