Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Vodáci se mají na co těšit, kempy na jihu Čech se rok od roku zlepšují

Nové chatky, dětská hřiště či bary, to vše čeká na vodáky, kteří se chystají tento rok vyplout na jednu z jihočeských řek. Jak se kempy připravily na letošní sezónu a na co se mohou vodáci těšit?

Kemp Branná v Rožmitále na Šumavě, několikrát oceněný jako nejlepší kemp v Čechách i na Slovensku, vybudoval tři nová hřiště pro děti, včetně rozsáhlého lanového centra. Vodáci se tak i nadále mohou těšit na služby, na které jsou zvyklí. „Zdražovali jsme velmi mírně. Zvýšení cen nedosahuje ani pěti procent,” uvedl tiskový mluvčí Václav Novák.

Součástí kempu je také půjčovna lodí Kanak, kde si můžete půjčit například raft nebo kánoi. „Službu zajišťujeme komplexně. Vodáci se u nás ubytují, my je autobusem dostaneme do Vyššího Brodu, odkud se doplaví k nám do kempu. Druhý den dorazí do Českého Krumlova, odkud je dovezeme zpátky,” vysvětlil Novák.

Plánujete letos vyrazit na vodu?

Celkem hlasovalo128 čtenářů

Kemp Viking z Větřní v Českém Krumlově si pro vodáky připravil nové přístřešky a ohniště. Rozšířil prostor pro nocování v hamakách. Ceny zůstávají stejné. Cena za chatku na jednu noc je 1400 korun, chatka na dvě a více nocí je za 1200 korun. Stan vyjde na 150 korun. Nově v kempu připravují také domácí cukrárnu, kde chtějí nabídnout točenou zmrzlinu, donuty, vafle a další zákusky. „Další novinkou, kterou ocení zejména pivaři, je zavedení piva z tanku,” uvádí na svých stránkách Kemp Viking.

Služby a prostory kempu Český Krumlov – Nové Spolí se nemění. Ceny zůstávají stejné až na jednodenní pobyty, které se o trochu zdražily. Nyní jednodenní pobyt vyjde dospělého na 130 korun. Mimo ubytování a občerstvení mohou návštěvníci posedět v zastřešeném prostoru. Na místě jsou také dvě parkoviště a dvě koupelny. V kempu si lze pronajmout loď od půjčovny Vydra.

Kemp Nahořany U Fíka se zvelebuje například rekonstrukcí chatek nebo rozšířením toalet. „Zdražili jsme mírně, zhruba o deset korun,” uvedl správce kempu Martin Bušovský. „Větší skupiny u nás mají lákavé slevy,” doplnil Bušovský. V kempu se můžete ubytovat v chatkách, apartmánu, podsadových stanech, tee pee i vlastních stanech.

V kempu U Tří Borovic natřeli chatky a modernizovali kuchyň. Pobyt a jídlo tak mají o něco dražší než minulý rok. Kemp se nachází několik metrů od centra města Český Krumlov, na pravé straně řeky Vltavy.

V kempu Koruna pod Zlatou Korunou zůstává téměř vše při starém, jedinou změnou je drobné zdražení služeb. Stan nyní vodáky vyjde na 180 korun, chatka na noc 1300 korun a hostel 280 korun. Kemp nabízí také velkou kapacitu pro stany a karavany. Parkovat můžete přímo u chatky či stanu nebo na společném parkovišti v areálu.

Kemp Na Pískárně zřídil novou nafukovací trampolínu a obnovil spolupráci s půjčovnou lodí CVOK. „Rekonstrukci provádíme úplně ve všech chatkách. Kompletně jsme obnovili interiér a udělali výmalbu. Dále jsme nakoupili nový nábytek. Už máme zrekonstruovanou přes polovinu kempu,” upřesnil nový provozovatel Pavel Krejčí. Doplnil také, že ceny se ve vodáckém kempu nezvedly, dokonce se zlevňovalo. „Kemp v posledních letech neměl úplně dobré jméno, proto se jako noví provozovatelé snažíme o areál pečovat a napravit jeho pověst,” dodal Krejčí.

Zázemí se zlepšuje i na dlaších jihočeských řekách 

Kemp U Kelta z Dolního Třebonína vybudoval novou kanalizaci. Plánuje také otevřít bar u břehu, kde si vodáci mohou vychutnat alko i nealko drinky. Naplánovaná je slavnost slunovratu 22. června s živou hudbou. Některé ceny jsou vyšší, ostatní zůstávají stejné. Hlavní jídlo stojí okolo 200 korun. Za menší stany zaplatíte 150 korun, za větší, nebo-li rodinné, 190 korun. Za nocleh v podkroví zaplatíte 320 korun. „Chceme nabízet to nejlepší, co nám chutná,” sdělil majitel Luboš A. Šesták.

Jak je to s kempy mimo Vltavu? Tábořiště Velké Hydčice u Otavy vesměs nic nového nechystá, zrealizovala se menší obnova přístavby. Ceny se oproti loňské sezóně nezměnily. Kemp je ideální pro vodáky, kteří plují první den ze Sušice nebo pro ty, co plují pomaleji. K dispozici jsou elektrické přípojky. Návštěvníci mohou využít víceúčelové hřiště nebo si zapůjčit sportovní potřeby. V nabídce je i víkendové letní kino. Domácí mazlíčci jsou vítáni.

Kemp Podskalí Strakonice v loňském roce pracoval na předělání sprch. Ubytování se nezdražilo, pouze občerstvení. Vodáci mají v kempu možnost grilovat a opékat na ohni. Dlouhou chvíli si můžou zkrátit na volejbalovém nebo nohejbalovém hřišti. Na čepu je výběr z pěti piv.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto pixabay.com

Štítky Vodáci, řeka, kempy, vodácké kempy, Vltava, Otava, Lužnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodáci se mají na co těšit, kempy na jihu Čech se rok od roku zlepšují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.