Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Česko v týdnu na čas opustí tropické teploty, ty se pak vrátí o víkendu

V nadcházejícím týdnu by si Česko mohlo na čas odpočinout od tropických teplot z minulých dní. Nejchladněji bude ve středu a čtvrtek, kdy denní maxima nepřekročí 25 stupňů, a ráno ve čtvrtek a v pátek bude na mnoha místech i méně než deset stupňů. Ojediněle se objeví i přeháňky. O víkendu se ale opět vrátí vedro.

Dnes bude ještě teplo s průměrnými teplotami kolem 27 stupňů, na východě republiky může být až 33 stupňů Celsia. Během dne už ale bude přes Česko přecházet směrem k východu studená fronta, se kterou se postupně na většině území vyskytnou přeháňky, bouřky a lijáky.

„Za frontou se na našem území bude od západu po delší době výrazněji ochlazovat. Nejchladnějším obdobím bude prostředek týdne, kdy budou teploty v maximech vystupovat pouze do letních 25 stupňů," uvedli meteorologové. Ráno ve čtvrtek a pátek podle jejich předpokladu teploty nepřekročí deset stupňů. „Především ve velkých městech, která v poslední době akumulovali sluneční svit, si konečně během nocí odpočineme," doplnili.

Od pátku se však bude opět oteplovat. V tento den meteorologové očekávají maximálně 24 až 28 stupňů a v sobotu a neděli ještě o zhruba tři stupně více. Na jihu Moravy může být koncem týdne až 35 stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česko, Český hydrometeorologický ústav, bouřka, X

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko v týdnu na čas opustí tropické teploty, ty se pak vrátí o víkendu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.