Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

V Písku chtějí nejmodernější dopravní hřiště v celém kraji, s rekonstrukcí toho stávajícího začnou příští měsíc

Již na jaře příštího roku budou moci písecké děti využívat jedno z nejmodernějších dopravních hřišť na jihu Čech. V říjnu totiž město zahájí jeho rekonstrukci, která zahrnuje výměnu povrchu zpevněných ploch, modernizaci světelné signalizace, vybudování kruhového objezdu a výměnu dopravních značek.

Součástí rekonstrukce bude i přidání nových herních prvků. Práce začnou v říjnu, a hotovo by mělo být v dubnu 2025.

„Po obnově bude dopravní hřiště odpovídat současným požadavkům na výuku dopravní výchovy a splní parametry pro pořádání soutěží BESIP,“ uvedl starosta Michal Čapek (ANO).


Nová silnice, semafory i kruhový objezd. V Písku na podzim zahájí opravu dopravního hřiště.

V budově přilehlé k dopravnímu hřišti už dříve město zrekonstruovalo prostory, které budou od podzimu sloužit k výuce dopravní výchovy.

„O dětské dopravní hřiště je od jeho otevření velký zájem. Využívají ho základní a mateřské školy i veřejnost. V současnosti budujeme učebnu se zázemím pro žáky, kteří na hřišti absolvují povinnou dopravní výchovu. Modernizaci si ale zaslouží i zbytek hřiště,“ dodal starosta.

Město Písek zakoupilo dětské dopravní hřiště a přilehlé budovy od Autoklubu ČR v květnu minulého roku za 11,5 milionu korun. Areál byl roky mimo provoz a chátral. Během dvou měsíců se městu podařilo hřiště upravit a znovu uvést do provozu. Pro veřejnost bylo hřiště otevřeno v neděli 2. července.

V nabídce areálu jsou šlapací káry pro děti do 15 let. Provozní doba během prázdnin je každé pondělí, středu, pátek a neděli, dopoledne od 10:00 do 12:00 a odpoledne od 16:00 do 19:00. Půjčovné za motokáru činí 50 korun na 30 minut. Ve školním roce je hřiště dopoledne otevřené pro mateřské a základní školy, odpoledne pak pro veřejnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Písek

Štítky dopravní hřiště, děti, písek, rekonstrukce, bezpečnost, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku chtějí nejmodernější dopravní hřiště v celém kraji, s rekonstrukcí toho stávajícího začnou příští měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.