Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeská univerzita má svou první miss

Včera večer zasedla v ArtIGY porota, jejíž úkol byl vybrat z deseti dívek historicky první Miss Jihočeské univerzity. Nakonec vyhrála studentka Zemědělské fakulty Jitka Volná.

Projekt vznikl na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity při předmětu Logistika. Úkolem bylo vymyslet produkt nebo službu, který vynese potřebnou částku na podporu charity, kterou vybrala sama Ekonomická fakulta. Tímto vznikl charitativní projekt Miss Jihočeské univerzity.

Výtěžek z celého večera putuje na konto občanského sdružení ŠVAGR, které se zabývá integračními akcemi pro děti a mládež se zdravotním, mentálním a sociálním handicapem z ústavního i rodinného prostředí.

Na to, že to byl první ročník akce svého druhu, tak je třeba říci, že se vyvedl. V porotě kromě jiných zasedli primátor města České Budějovice Juraj Thoma, rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer, děkan Ekonomické fakulty Ladislav Rolínek, módní návrhář Lukáš Bartoň, z jehož dílny vyšly róby, ve kterých se dívky předváděly, a fashion designérka Monika Zahradníková. Mezi porotci nechyběl ani bavič, tanečník a kouzelník Radek Bakalář.

„Popravdě nevím, proč mě vybrali. Všichni si nejspíš myslí, že tomu rozumím, ale ve skutečnosti tomu tak není. Seděl jsem v porotě v krajském kole České Miss, tak možná proto,“ vylíčil Radek Bakalář, který později převzal i roli baviče a se svými neotřelými triky bavil celý sál.

Organizátoři akce, tedy studenti, ozvláštnili celý večer doprovodným programem. Diváci tak napjatě sledovali biketrialové vystoupení v podání Josefa Bigase či se rozplývali nad neuvěřitelnými kousky tanečnic pole dance z tanečního studia Juicy Berry.

Během celého večera dívky absolvovaly různé disciplíny, mezi nimiž byla například oblíbená promenáda v plavkách, prezentace dlouhých plesových šatů nebo zvídavé otázky porotců.

Celá soutěž byla v lehkém nádechu Jamese Bonda, a tak se i otázky týkaly tohoto nesmrtelného hrdiny. Odpovědi ale ukázaly, že dost dívek nikdy žádnou bondovku nevidělo. Po odlehčeném vystoupení Radka Bakaláře už všichni přítomní netrpělivě poposedávali a čekali na vyhlášení výsledků.

Miss sympatie a zároveň druhou vicemiss se stala Andrea Davidová z Ekonomické fakulty, tituly Miss internet a první vicemiss se může pyšnit Šárka Žlábková s číslem osm a konečně historicky první Miss Jihočeské univerzity 2013 se stala dívka s číslem pět Jitka Volná.

„Samozřejmě jsem to nečekala. Moje favoritka byla dívka s číslem sedm, tak jsem trochu zklamaná, že se umístila až na třetím místě. Ale třetí místo je pořád krásné,“ popsala své první pocity po vyhlášení výsledků Jitka Volná.

A jak s výhrou naloží? „Budu se snažit co nejlépe prezentovat Jihočeskou univerzitu na různých akcích, kam budu přizvána,“ dodala Miss Jihočeské univerzity 2013.

Většina diváků byla s výběrem naprosto spokojená, i když každý favorizoval někoho jiného. „Favoritku jsem samozřejmě měl, ale její jméno neprozradím. Mohu jen říci, že skončila v nejužším výběru, tedy že se umístila. S vítězkou spokojený jsem. Všechny tři jsou nádherné,“ připustil při rozhovoru s Budějckou Drbnou Juraj Thoma, který za město poskytl záštitu celé akce a s ní spojenou finanční podporu.

Nakonec se pro občanské sdružení ŠVAGR v průběhu večera vybralo 54 189 korun. Za celé sdružení osobně poděkovala zástupkyně Vlaďka Zborníková, která rovněž seděla v porotě.

„Celkově akci hodnotím jako velice vydařenou. Samozřejmě byly nějaké nedostatky, ale jelikož jsme na to měli dva měsíce, musím říci, že to vyšlo skvěle,“ doplnil ještě jeden z organizátorů Nguyen Manh Phuc.

Miss Jihočeské univerzity 2013

Středa, 9. ledna 2013, 15:35

Miss Jihočeské univerzity 2013
Miss Jihočeské univerzity 2013

Štítky Miss Jihočeské univerzity 2013, Jitka Volná, Šárka Žlábková, Andrea Davidová, vyhlášení, ArtIGY, dívky, krása, miss, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, ekonomická fakulta, Juraj Thoma, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, Libor Grubhoffer, L

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita má svou první miss  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.