Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Několik školáků mělo dnes volno, byli bez vody

Z důvodu prasklé vodovodní přípojky v křižovatce ulic Oskara Nedbala a Husova třída byly dnes ráno uzavřeny Mateřská škola J. Opletala a Základní škola O. Nedbala, které jsou na poškozený vodovodní řad napojeny. Podle vodárenské společnosti je to následek arktického počasí posledních dnů.

„Jedná se o litinové potrubí a na vině jsou s největší pravděpodobností mrazy,“ uvedla mluvčí společnosti ČEVAK Jitka Kramářová. Rodiče byli podle sdělení ředitelů škol o události informováni. O děti, které neměly možnost vrátit se domů, bylo a je postaráno. Školy zajistily i náhradní stravování formou studené stravy – baget.

Během dnešního podvečera společnost ČEVAK upřesní, zda je závada odstraněna a děti se do své školky a školy budou moci vrátit hned v úterý. „Naši pracovníci začali okamžitě s opravami, které ale komplikuje počasí. Zároveň lze říci, že vodovodním systémem v těchto dnech kvůli poruchám protéká více vody,“ doplnila Kramářová. Pokud totiž potrubí praskne, voda nejprve uniká do země, až po nějaké době se porucha projeví na povrchu.

Od začátku února řešili zaměstnanci společnosti ČEVAK už více než sto poruch na hlavních vodovodních řadech. Lidé také stále hlásí zamrzlé vodoměry. Jen o uplynulém víkendu jich v Budějovicích bylo devět, za poslední týden celkem čtyřicet.

Majitelé objektů by měli věnovat pozornost kontrole vodoměrů i po opadnutí mrazů. „Může totiž hrozit, že ledový špunt roztaje a voda bude protékat přes vodoměr a může tak způsobit velké škody, které se mohou vyšplhat řádově na desítky tisíc korun,“ upozorňuje vedoucí zákaznického centra ČEVAKu Miroslav Javořík.

Zdroj foto: www.zsonedbala.cz

Štítky Oskar Nedbal, ČEVAK, vodoměr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik školáků mělo dnes volno, byli bez vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.