Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Psí výstavu provázelo stylově psí počasí

„Tááák, Drbničko, hezky k noze a jdeme... Kam? No přeci na mezinárodní psí výstavu na budějckém výstavišti, tam toho bude plno k vyčmuchávání i ke koukání. A soutěží se o nej šampionku, a to ty přece jsi, ne?“

Ani studené, větrné i upršené počasí, do kterého by psa nevyhnal, neodradilo dvounohé a čtyřnohé účastníky a návštěvníky jarní mezinárodní výstavy psů, která se tento víkend koná na Výstavišti České Budějovice.

Akce, kterou pořádá Českomoravská kynologická jednota ve spolupráci s Českomoravskou kynologickou unií a Českobudějovickým kynologickým klubem, potvrdila i letos vysokou prestiž, kterou v kynologických kruzích má. Celkem bylo přihlášeno 3245 fen a psů více než 250 plemen.

Sobota na výstavišti patřila psům ze skupiny loveckých plemen, pinčům a kníračům, chrtům, molossoidním plemenům, jezevčíkům, teriérům, slídičům, retrieverům a vodním psům. Kromě posuzování standardů plemene a udělování různých psích titulů těm nej šampionům, chlupatým i nahatým krasavicím a krasavcům, byla na programu sobotní části výstavy i přehlídka psů českých národních plemen. Na předváděcí ploše v pavilonu Z se pozorným divákům představili čeští teriéři, pražští krysaříci, český horský pes, československý vlčák, český strakatý pes, český fousek a chodští psi.

Celý výstavní den provázela příjemná atmosféra, a to jak díky dobře organizovanému programu, tak i díky všem účastníkům. Dvounozí si mezi sebou vyměňovali chovatelské zkušenosti, včetně rad a porad na téma péče o srst, výcvik, genetika v chovech a další kynologické speciality.

Čtyřnozí šampioni si nepochybně vyměnili zkušenosti také, ovšem protože jsme s sebou neměli tlumočníka z psovštiny do češtiny, zůstaly nám důležité konverzační náměty utajeny.

Neděle bude na výstavišti patřit plemenům služebním, pasteveckým a honáckým a také plemenům společenským.

Štítky výstava, pes, kongresové centrum, Českomoravská kynologická unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Dobrý fotečky!

Pondělí, 2. dubna 2012, 09:30Odpovědět

Psí výstavu provázelo stylově psí počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.