Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

V hlubocké zoo bude otevřen nový areál

Od nadcházejícího víkendu bude v Zoo Ohrada v Hluboké nad Vltavou možné navštívit areál s názvem Nová setkání. Celkem bude otevřeno dvanáct nových expozic, které se stanou domovem pro více jak 30 druhů zvířat.

Mnoho z těchto druhů přivítá zoo historicky poprvé. Jedná se například o tygra ussurijského, rosomáka sibiřského, orla skalního, gazelu džejran a další. První tygr ussurijský bude do Zoo Ohrada přivezen z Dvora Králové nad Labem již zítra.

„Nová chovná zařízení se nacházejí na přibližně 1,5 hektaru plochy. S výstavbou bylo započato v prosinci roku 2011, dodavatelem stavby byla firma K-Building CB. Náklady na stavbu činí kolem 42 milionu korun a projekt byl spolufinancován Evropskou unií,“ řekl ředitel Zoo Ohrada Hluboká nad Vltavou Vladimír Pokorný.

Sobotní slavnostní otevření bude pouze za přítomnosti pozvaných hostů. Pro veřejnost se nový areál otevře až o den později, v neděli 30. června.

Štítky Zoo Ohrada Hluboká nad Vltavou, nové expozice, areál Nová setkání, Zoo Hluboká, Hluboká nad Vltavou, Evropská unie, Vladimír Pokorný, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hlubocké zoo bude otevřen nový areál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.