Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Medikovi roku v Jindřichově Hradci kraloval tým 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze

Soutěže zručností, dovedností, ale i zábavy s názvem Medik roku se uskutečnila v jindřichohradecké nemocnici. V nabité konkurenci devatenácti pětičlenných týmů mediků ze čtvrtých až šestých ročníků lékařských fakult z České republiky čtvrtý ročník klání vyšel nejlépe reprezentantům 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Vítězové své dovednosti, vědomosti i týmovou souhru prokázali ve dvanácti soutěžních disciplínách.

Své dovednosti, vědomosti i týmovou souhru změřilo ve dvanácti soutěžních disciplínách devatenáct pětičlenných týmů. Na mediky čekala řada moderních trenažérů pod vedením jindřichohradeckých lékařů. Vyzkoušeli si například videolaryngoskopii u dítětě, resuscitaci dítěte, interní hrátky, endoskopické laparoskopické dovednosti na trenažeru, kanylaci periferní žíly, řešení kritického stavu dospělého či simulaci porodu.

„Všichni medici reprezentovali svoji lékařskou fakultu s maximálním nadšením a stoprocentním nasazením, předvedli svou šikovnost, zručnost, vědomosti i týmovou souhru. Svým elánem přinesli do nemocnice spoustu pozitivní energie,“ řekl Michal Čarvaš, člen představenstva Jihočeských nemocnic a hlavní organizátor akce. 

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže mediků proběhlo v kulturním domě Střelnice v Jindřichově Hradci, kde umístění týmů, včetně vítěze letošního ročníku, oznámila, společně s hosty večera, herečka, šansoniérka a moderátorka Chantal Poullain, která taktéž během večera vystoupila v živém vstupu s Triem Štěpána Markoviče.

Titul Medik roku 2018 a místo první v soutěži v Jindřichově Hradci získal tým z 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, který vedl kapitán Pavel Novák. Na druhém místě skončil tým z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Třetí místo patří Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany taktéž v Hradci Králové.

 „Jsem rád, že jsme mohli ukázat naši nemocnici studentům a věřím, že se jim u nás líbilo a využijí naše nabídky k posílení našeho kolektivu, jak již udělali někteří jejich předchůdci z minulých ročníků,“ řekl Miroslav Janovský, ředitel pořádající jindřichohradecké nemocnice.

„Je skvělé, že už po čtvrté jsme mohli medikům prezentovat další z jihočeských nemocnic, které jsou dlouhodobě hodnoceny jako nejlépe fungující krajský nemocniční holding,“ dodala hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

„Pokud mohou mladí medici ještě před dokončením teoretického studia poznat nemocniční reálnou praxi, považuji soutěž Medik roku nejen za velice zajímavou, ale především za nanejvýš přínosnou pro budoucí lékaře,“ konstatoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který přijel akci podpořit a předal ceny vítězným týmům.

„Příští, již pátý ročník soutěže Medik roku by se měl uskutečnit v dubnu 2019 v Nemocnici České Budějovice,“ dodal za pořadatele Michal Čarvaš.

Tisková zpráva

Štítky zdraví, vzdělání, společnost, Medik roku, soutěž, Jindřichův Hradec, lékařská fakulta, nemocnice, Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Praha, Česko, Hradec Králové, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medikovi roku v Jindřichově Hradci kraloval tým 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.