Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letní plovárna má zatím hubenou návštěvnost

Od začátku července na letní plovárnu zavítalo 5444 návštěvníků, loni byla návštěvnost ve stejném období více jak dvojnásobná a prodalo se 12 115 vstupenek.

„Tento způsob léta, zdá se mi poněkud nešťastným, tak bych mohl slovy klasika komentovat návštěvnost českobudějovické letní plovárny v porovnání s loňským rokem,“ říká první náměstek pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch (ČSSD).

A tento rozdíl je pochopitelně vidět i na příjmech. „Od 1. července jsme vybrali na vstupném 300 545 korun, loni to bylo 490 941 korun,“ doplnil náměstek primátora pro investice, správu veřejných statků a sportovních zařízení Kamil Calta (TOP 09).

Podle náměstka Miroslava Jocha je největší zájem o celodenní vstupy, konkrétně se jedná o 2332 dospělých a 1038 dětí. Po páté hodině odpolední se pak přišlo vykoupat 509 dospělých a 140 dětí. 1425 vstupů bylo na permanentky. Skladba návštěvníků byla podobná i v loňské roce, kdy taktéž největší část návštěvníků využila celodenní vstupenky, řečí čísel šlo o 4635 dospělých a 1755 dětí, po 17. hodině na plovárnu zavítalo na 707 dospělých a 199 dětí. Na permanentky přišlo 4819 návštěvníků.

„Rád bych popřál nejen plovárně, ale také lidem, kteří se celý rok těší na horké letní dny, aby se jich dočkali a mohli se u vody zregenerovat po náročném pracovním roce. Snad se dočkáme příští týden,“ doufá Miroslav Joch.

Napsala Jitka Welzlová

Štítky koupaliště, Miroslav Joch, ČSSD, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní plovárna má zatím hubenou návštěvnost  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.