Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Odchod Jaroslava Kubery je velká ztráta nejen pro ODS, ale i pro Českou republiku

Odchod Jaroslava Kubery je velká ztráta nejen pro ODS, ale i pro Českou republiku. Jaroslav Kubera byl totiž "normální" člověk. V dnešní době progresivismu, klimatického alarmismu a bezbřehé liberální demokracie podporující nejrůznější "ismy" a gendrové a další úlety používal Jarda vždy zdravý rozum a "normalitu". Jako starostové jsme se znali desítky let, v Senátu jsme se potkali až později, ale skutečnost, že opakovaně vyhrával volby ve svém městě a svém regionu svědčí o tom, že ho lidé měli rádi a uznávali ho. 

Tomáš Jirsa je český politik, od roku 2004 senátor za obvod č. 10 – Český Krumlov, v letech 2012 až 2016 zastupitel Jihočeského kraje, od roku 1994 starosta Hluboké nad Vltavou, člen ODS.

Jaroslav Kubera byl velmi konzervativní a i v politice se správně držel svých zásad. Vzpomínám si, že když na nás premiér Petr Nečas klečel, abychom schválili v době krize zvýšení daní o jedno procento, byl Jaroslav Kubera jediný, kdo říkal „nikdy, nikdy nezvednu ruku pro zvýšení daní“. Byl to tenkrát od Miroslava Kalouska geniální politický trik, zvýšení daní vládou ODS konzervativní voliče a členy ODS obrovsky zradilo, zatímco středolevých liberálních voličů TOP09 se to vůbec nedotklo. A Jarda Kubera byl jediný, kdo v té krizi udržel prapor ODS proti zvyšování daní.

Jaroslav Nohavica zpívá o tom, že neví, „až to s ním definitivně sekne" zda si vzít na onen svět startky nebo sparty, a tak doufám, že Jarda má sebou nějkolik kartonů jeho oblíbených davidoffek.

Čest jeho památce. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kubera.cz

Štítky Jaroslav Kubera, blog, Tomáš Jirsa, ODS, Česko, Senát Parlamentu ČR, daň, Petr Nečas, Miroslav Kalousek, TOP 09, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Odchod Jaroslava Kubery je velká ztráta nejen pro ODS, ale i pro Českou republiku  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.