Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

České Budějovice objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka: Tak jsme se dočkali

Po dlouhých vzájemných diskusích, přemýšlení, předělávání a hledání sponzorů konečně vychází naše kniha s názvem „České Budějovice“ a podtitulem „objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka“.

Po dlouhých vzájemných diskusích, přemýšlení, předělávání a hledání sponzorů konečně vychází naše kniha s názvem „České Budějovice“ a podtitulem „objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka“.

Milan to asi tak neprožívá, ten je autorem či spoluautorem více než dvaceti knih, a to si člověk už zvykne. Ale pro mne je to premiéra. A ta se prožívá jinak. Doufám, že ze samé radosti nezblbnu a nebudu obíhat českobudějovická knihkupectví a ptát se paní prodavaček - „Jak se tahle publikace prodává, líbí se?“

Pokusím se oprostit od nekritičnosti spoluautora a představím vám naši knihu. Publikace není primárně určena náhodným turistům. Nenaleznou zde totiž ucelenou historii města. Kniha je zaměřena pro nás, Budějovičáky, kteří by se chtěli dozvědět více o našem městě, a to jak z pohledu historie, současnosti, tak i z pohledu zajímavých osobností. Jsou to takové střípky, příběhy, kdy každé téma je rozpracované na jedné dvoustraně. Za těch šest let, kdy s Milanem spolupracujeme, nám Drbna uveřejnila téměř dvě stě článků. My jsme z nich vybrali sto nejlepších, a právě ty naleznete ve zmíněné publikaci. Jako bonus jsme přidali dalších pět příběhů, které nemají bezprostřední vztah k našemu městu, ale nám přišly inspirativní a zajímavé.

Milí přátelé budějovické historie, věřím, že se vám kniha bude líbit. Ukázky z ní si můžete prohlédnout na Milanových fotografiích.

A abych nezapomněl – kniha „České Budějovice objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka“ je již nyní k dostání u všech dobrých knihkupců.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Maršík

Štítky milan binder, martin maršík, kniha, historie, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: České Budějovice objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka: Tak jsme se dočkali  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.