Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Březen započne řadou netradičních koncertů. Plesová sezóna pokračuje

Českobudějovické kluby nabídnou v tomto týdnu koncerty českých i zahraničních kapel pro příznivce metalu, hip-hopu, dubstepu, D&B, psychedelického popu i dreampopu. V klasickém rytmu si můžete zatančit na plese Jednoty, rockeři se můžou těšit na Maškarní rockovej ples.

Úterý 1. března

České Budějovice

Vítězné obrázky soutěže Jaroslava Kerlese - Jihočeské muzeum
Do konce března probíhá prezentace vítězných obrázků výtvarné soutěže Jaroslava Kerlese.

Saturnin - Jihočeské divadlo - 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte, a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

Lsd and the search for god (US) –- Velbloud Music Bar - 20:30
Ve spolupráci s NAAB jsme pro vás připravili top březnovou akci, a to kalifornské Lsd and the search for god spolu s Manon Meurt (shoegaze/dreampop).

CineStar a kino Kotva
Ceny Akademie jsou rozdány a vy se můžete do kina vypravit na oceněné filmy: Dánská dívka a REVENANT Zmrtvýchvstání.

Hluboká nad Vltavou

Kino Panorama
Tento týden promítá kino Panorama Rodinný film, Lídu Baarovou, Dánskou dívku, Decibely lásky a Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda.

Středa 2. března

České Budějovice

Radovanovy radovánky - Malé divadlo - 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Kurz múzického herectví - Studiová scéna Na Půdě - 16:00
Tento kurz nabízí základy pohybové kultury, základy hlasové a mluvní praxe, výuku umění střihu, práci s rytmem a dynamikou, cvičení synchronizace a kontrapunktu, charakterizaci postavy a proměny její psychologie prostřednictvím pohybu, hlasu, proměn dynamiky a temporytmu. Součástí kurzu je výstupní představení realizované koncem května 2016 v prostoru Divadla Na Půdě.

Malý princ - Divadlo U Kapličky - 19:00
Přijďte objevit svět spolu s Malým princem a podívat se na svět dětskýma očima. Přijďte vyzdobit své srdce a poznat krajinu, kde se Malý princ objevil a pak zase zmizel. Derniéra divadelního zpracování slavné knížky Antoinea de Saint-Exupéryho.

Škola základ života - Jihočeské divadlo - 19:00
Noblesní i třeskutě vtipná komedie Jaroslava Žáka, kterou se nejen díky slavnému filmu Martina Friče bavíme už bezmála osmdesát let.

Země úsměvů - DK Metropol - 19:00
Svět starého Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a Pekingu. Plejáda krásných melodií korunovaná dodnes okouzlujícím vyznáním Své srdce tobě dám navozuje rafinovanou orientální atmosféru, plnou nekonečné milostné touhy.

Komorní recitál Když někdo z vás - Kavárna Galerie Mariánská - 19:00
Komorní recitál Moniky Vodičkové a Zbyňka Mikuláše - Když někdo z vás. Hostem večera bude Barbora Štrejnová. Součástí recitálu jsou autorské i převzaté písně.

Epydemye - přímý přenos koncertu na 106,4 FM - Český rozhlas České Budějovice - 20:00
Ve středu zazní v Českém rozhlase České Budějovice písně z nového alba Kotlina jihočeské folkové kapely Epydemye. Kromě stálých členů kapely vystoupí vynikající hudební hosté Josef Štěpánek (kytara) a David Landštof (bicí). Koncert pro Kotlinu se rozezní ve Studiovém sále v ulici U Tří lvů 1 ve 20 hodin.

Blackout D&B Resident Night - Velbloud Music Bar - 21:00
Blackout je rezidentní noc DJ Hanzalla v klubu Velbloud, kde si každou první středu v měsíci můžete vychutnat zkušené místní DJ's i nové talenty. Je libo odvaz uprostřed týdne? Nemusíte čekat na víkend, tahle vždy naplno rozjetá party je tu pro vás!

Čtvrtek 3. března

České Budějovice

Prach a broky - SUD - 18:30
Sdružení Rosenthal Vás zve na promítání amatérského crowdfoundingového filmu Prach a Broky. Prach a broky jsou loupežnická mozaika těch největších českých a slovenských lumpů na jednom plátně. Ukazuje pohádkové postavy v jejich pravém světle - drsné, kruté a nelítostné.

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 19:00
Komická opera o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého mladšího na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz. Že nevíte, jak se doslova přes noc stát rovnou šlechticem? Stačí, když podobně jako švec Toník večer přeberete a ráno se místo v hospodě vzbudíte na zámku.

Jihočeská fiharmonie - Kurt Weill výběr z kabaretů - 19:00
Zuzana Stivínová - zpěv, dirigent: Jan Talich. Zuzana Stivínová, vynikající česká zpěvačka a herečka a jazzový Miroslav Hloucal Quintet. Zaručujeme vysoce kvalitní zážitek.

Pátek 4. března

České Budějovice

Shakespeare v Hollywoodu - Jihočeské divadlo - 17:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Salsa ÁNTRÉ - Ateliér za kavárnou Kuloár, Jihočeské divadlo - 19:30
Komponovaný večer s tanečním mistrem Javierem přiblíží historii a zajímavosti nejen salsy, ale i dalších jihoamerických tanců. Projekce, hudba k tanci i poslechu, vyprávění a dobré víno.

Lahar + But + Brutally Deceased + Ytivarg - mcFabrika - 20:00
Heavyweight Night je večírek, věnovaný tomu nejsyrovějšímu metalu - death, thrash, grind a s nimi spojené subžánry.

The Thrillest / trap, dubstep, hip-hop - K2 - 21:00
DJs z matičky Prahy přivezou rezidentní noc z Chapeu Rouge! Uslyšíte to nejvíc z trap – grime, dubstep, hip-hop, bassline. DJs: Faneone, Mark B, Amend, Hmk†. Local support: Dirty Boy (Bassline).

Ice Muffin 2016 - Café Klub Slavie - 21:00
Pro všechny nedočkavce, kteří vyrážejí na Muffin do kempu Mláka 28. 5. 2016, zde máme zimní verzi. Katty Gyal Kenta, General Kryshpeen, DJ HellSmith, DJ Hanzall, DJ Thinngy.

Smack Live - Sick Album Tour - Komiks - 21:00
Smack - Sick Album Tour. Support: Dj Nrmn, Mc Tchagun, Phil, Brock.

Hluboká nad Vltavou

Klíče na neděli - KC Panorama - 19:00
Komedie o tom, že dva manželské páry se sejdou na nepovedeném mejdanu. Prozradí se, že všichni čtyři nejsou příliš spokojeni s tím, čeho dosáhli, a jejich manželské soužití trpí stereotypem. V opilosti se partneři prohodí, vymění si klíče od bytu a po kratičké radosti z něčeho nového se z této záměny roztočí kolotoč potíží.

Sobota 5. března

České Budějovice

Archa naděje - Jihočeské divadlo - 19:00
Velký příběh podle skutečné události. Poslední loď s židovskými uprchlíky, kterým nacisté ještě dovolili odejít z Československa, vyplouvá vstříc nejistému osudu. Pasažéři mají jen své životy a naději, že se dostanou do Zaslíbené země. Nad vodou je drží vratká loď a hlavně smysl pro humor a swingová kapela.

Maškarní rockovej ples - Restaurace Gerbera - Budvar aréna - 20:00
Program: kapela Krypton, akustický koncert Láďa Křížek, kapela Nightwings, kapela Blamage. V průběhu večera pány jistě potěší striptýz a pro všechny je připravena tombola. Hlavní téma pro masky - Rock Stars. Avšak toto není podmínkou.

XX. ples Jednoty - DK Metropol - 20:00
Populární ples českobudějovické Jednoty. V programu na velkém sále vystoupí Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče. Hosty večera budou Dasha a Jan Smigmátor. Dále zahrají kapely Veselá muzika a skupina MP3. Tradičně nebude chybět velká tombola.

Ghost of You, Donnie Darko, Johnny Survived - Velbloud Music Bar - 20:30
Ghost of You - Brněnští šohajové, kteří po dvou letech hraní vydali desku Glacier and the City, která sklízí nadšené reakce napříč českou kritickou i nekritickou scénou. Originální a energicky zahraný psychedelický pop.

Young Blood vol. XI w/ Furious Freaks - Komiks - 21:00
Support DJ's: R-Flyer, Weed, The Fury, Shanix. Projekt Furious Freaks vznikl v létě 2012. Věnuje se převážně drum'n'bassu a jeho subžánrům.

Neděle 6. března

České Budějovice

Rumcajs loupežníkem - Divadlo U Kapličky - 15:00
Vyprávění ševce Rumcajse o tom, jak se nedobrovolně stal loupežníkem, jak přelstil jičínskou vrchnost a kdo mu v lese Řáholci se vším pomáhal.

Z cyklu Živě a zevnitř - Studiová scéna Na Půdě - 15:00
Vždy jedenkrát za měsíc bude probíhat cyklus praktických dílen pro širokou veřejnost. Je ojedinělý tím, že se v něm budete moci postupně seznámit s různými osobnostmi Jihočeského divadla a nahlédnout pod pokličku různých profesí.

Stromboli Fiat Lux Tour 2016 - DK Metropol - 20:00
Stromboli, znovu oživlá legenda z osmdesátých let, vydala nové už platinové CD Fiat Lux a po úspěšném vystoupení ve vyprodané O2 aréně v prosinci 2015 absolvovala řadu sólových koncertu na letních scénách a festivalech.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky koncert, hudební skupina, ples, divadlo, České Budějovice, kino, UVEX Safety CZ, k.s., Jihočeské divadlo, William Shakespeare, Dům kultury Metropol, film, Malý princ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Březen započne řadou netradičních koncertů. Plesová sezóna pokračuje  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.