Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hledáte auto na české silnice? Zvolte nový Ford Focus kombi

Máte rádi Českou republiku a vybíráte si dovolenou v jejích nejkrásnějších zákoutích? Jezdíte na ni se svou početnou rodinou? Určitě byste měli zvážit, že si jako parťáka pořídíte nový Ford Focus. Nyní totiž získáte v autosalonu Milan Král v Nemanicích verzi kombi za cenu hatchbacku. 

Futuristický design značky Ford, která je průkopníkem mezi automobily, zaujme hned na první pohled. Nový Focus vypadá skvěle. „Dlouhodobě se mi líbí zpracování všech Fordů. Za mě má v tomto ohledu Focus plus jak zvenku, tak i zevnitř. Je navržený opravdu hezky a na cenu auta opravdu povedeně,“ myslí si testovací jezdec Ondřej Smetana.

Testovaný Focus kombi v provedení Titanium 1.5 Duratorq TDCi si Smetana pochvaloval nejenom ve městě, ale i na klasických českých silnicích. „Auto je hodně pěkné v nízkých otáčkách. Na to, jaký má motor, jede od 1500 otáček velice hezky. To u aut stejné kategorie nebývá úplně zvykem,“ je přesvědčen. Zároveň dodává, že tomu dopomáhá příjemné řazení šestistupňové manuální převodovky.


Prostor pro řidiče a spolujezdce.

Není pochyb o tom, že nový Ford Focus kombi, který dosahuje maximální rychlosti přes 190 kilometrů v hodině, je ideálním vozem pro rodiny s dětmi. „Prostornost je vynikající a nastavení sedaček je rovněž bez jediné chyby. Každý se s nimi může pohybovat tam, kam potřebuje,“ říká Smetana. Své uveze i zavazadlový prostor, který má objem 490 litrů.

Jestli Focusu něco vytknout, jde o odezvu plynového pedálu. „Auto jede úplně stejně, když šlápnu na pedál plnou silou, nebo jen čtvrtinovou. Není mezi tím žádný rozdíl,“ překvapilo Smetanu, kterému nevyhovovala ani zrcátka. „Na dnešní dobu jsou špatně nastavitelná a domnívám se, že je z nich nedostatečný výhled,“ vadí testovacímu jezdci Budějcké Drbny.


Zavazadlový prostor má objem 490 litrů.

Ten nebyl spokojen ještě s jednou drobností. „Když už je na klíčích dálkové ovládání kufru, tak bych si představoval, že při zmáčknutí tlačítka se mi kompletně otevře, ne že jen povyskočí dveře,“ říká ale s úsměvem. V celkovém porovnání totiž zmíněnou maličkost nahrazuje průměrná kombinovaná spotřeba 4,4 litru nafty na 100 kilometrů.

Pokud se navíc rozhodnete zvolit a koupit nový Ford Focus v autosalonu Milan Král v Nemanicích, získáte jej nyní za akční cenu, která platí jak pro hatchback, tak verzi kombi. Mezi oběma typy je běžně rozdíl dvaceti tisíc korun.

Ford Focus kombi 1.6 Duratec

Základní cena modelu je 319 900 korun včetně DPH.

Hodnocení Budějcké Drbny

Plusy

+ futuristický design
+ šestistupňová manuální převodovka
+ prostorný interiér
+ vynikající nastavitelnost sedaček
+ objemný zavazadlový prostor
+ výkonný motor v nižších otáčkách
+ spotřeba

Minusy

- slabší odezva plynového pedálu
- špatný výhled v zrcátkách
- dálkové otevírání zavazadlového prostoru

Veškerá technická data k Fordu Focusu kombi 1.6 Duratec najdete zde.

Kontakt na prodejce:
Milan Král, a. s.,
Nemanická 1,
370 10 České Budějovice.

tel: 387 220 490
e-mail: ford@milankral.cz
web: www.ford.milankral.cz
Facebook

Foto Jana Kroneislová

Štítky kombi, Ford Focus, Nemanice, zavazadlový prostor, Ondřej Smetana, Česko, Ford Motor Company, pedál, Drbna.cz, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáte auto na české silnice? Zvolte nový Ford Focus kombi  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.