Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

RECENZE: Živák tuzemských Three Hundred Thirty Three v luxusním balení a se správnou rockovou jiskrou

Three Hundred Thirty Three (nebo 333) nejsou na tuzemského scéně příliš známý pojem. Avšak pokud holdujete starému poctivému blues/rocku, měli byste zbystřit. Tato pražská partička totiž do světa vypustila debutové LP nazvané jednoduše Live! LP v nádherném balení a s pořádně našlapaným obsahem.

Hned na začátek musím upozornit, že repertoár kapely tvoří jen covery. Ale nebojte se, žádná tradiční česká zábavovka se nekoná. Ostatně už jen účast muzikantů, jakými jsou například Paul Kowacz či Jiří G. Rubeš, mluví za vše. Ne, tady se hraje vyšší muzikantská liga. Zároveň je třeba dodat, že nehrozí jakýsi profesorský přístup, kvůli kterému by mohl být výsledek malinko chladný. Zde se koná pravý opak. Poslechněte si například Knockin´ On Heaven´s Door či rozmáchlou Hunter, ta radost ze hraní je až nakažlivá. Three Hundred Thirty Three prostě tvoří borci, kteří to, co hrají, milují.

Na desce je zachyceno devět skladeb, z nichž bych vypíchl především dynamickou Come Together od The Beatles a krásnou bluesovou baladu Little Wing z dílny Jimiho Hendrixe. Živák ale funguje především jako celek, takže není úplně spravedlivé jmenovat jednotlivé kusy. Příjemným zpestřením je občasný zpěv klávesačky Kateřina Petráňové, která doplňuje Brynna Stephense.

Velmi důležitý je u živých alb zvuk. Nahrávka se pořizovala v pražském klubu Doupě, překvapivě však ne najednou, ale ve čtyřech různých termínech, přičemž rozdíl mezi některým sessions je až půl roku. Naštěstí to na poslechu není poznat, člověk má pocit, že si užívá album zachycené za jediný večer. Zvuk by mohl být na prvních poslech průraznější, živelnější, ale bluesová syrovost mu nakonec přece jen sedí.

Samostatnou kapitolou je vydání tohoto alba. Kapela ho totiž vypustila pouze na vinylu. A vinylu skutečně velmi podařeném! Nádherně zpracovaný gatefold, 180 gramů, každá deska má své číslo (náklad je 1000 kusů)… Prostě sběratelská lahůdka!

Pokud máte slabost pro rock na vinylech, toto album prostě musíte mít. Nic nového vám nepřinese, ale i tak vás bezesporu potěší. Nemluvě o tom, že se tak krásné vydání prodává za symbolických 333 korun!

Štítky recenze, hudba, Jimi Hendrix, The Beatles, hudební skupina, rock

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brynn Stephens

Ahoj! Thank you for the kind review! The members of 333 do LOVE the music we play! We all hope to see/play for ALL readers of this review...SOON! :-)

Pondělí, 22. ledna 2018, 15:38Odpovědět

RECENZE: Živák tuzemských Three Hundred Thirty Three v luxusním balení a se správnou rockovou jiskrou  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.