Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První český fastback pořídíte už pod 400 tisíc korun. Nový Hyundai zaujme sportovním vzhledem

PR článek

​Sportovně laděný vůz za přijatelnou cenu. Nový Hyundai i30 Fastback pro vás vyzkoušel testovací jezdec redakce Budějcké Drbny, který nešetřil chválou. Novinka od korejské automobilky zaujme především svou svažující se střešní linií a elegantností. Fastback je k dispozici u dealerů Hyundai už od 399 990 korun.

„Celkový dojem z automobilu je velmi dobrý. Zaujal mě sportovní vzhled,“ shrnul testovací jezdec Tomáš Dvořák.

Jako největší klady automobilu hodnotí skvěle naladěný podvozek, přesné řízení s dobrým odporem při řízení a dobře citlivé brzdy. „Model překvapuje i skvělým odhlučněním i při vyšší rychlosti. Příjemné je také krátké a přesné řazení či šestistupňová převodovka u všech motorizací,“ dodal. Pozitiva podle něho výrazně převyšují negativa. Mezi ně můžeme počítat třeba delší prodlevu při sešlápnutí plynového pedálu nebo nepříliš velký zavazadlový prostor. „Daní za velmi povedený sportovní vzhled je například špatný výhled zpětným zrcátkem,“ uzavřel testovací jezdec.

Právě designem nejnovější přírůstek do rodiny i30 zaujme už na první pohled. Elegantní sportovní kupé je současně prostorné a praktické. Díky výkonným přeplňovaným motorům, suverénním jízdním vlastnostem a přesnému řízení je i30 Fastback působivě dynamický.Hyundai nabízí tři různé výbavy tohoto modelu. Se stupněm výbavy Trikolor paket Komfort získáváte mimo jiné projektorové přední světlomety, Bluetooth handsfree, středovou loketní opěrku s úložným prostorem, tempomat s omezovačem rychlosti a kompletní sadu bezpečnostních asistentů. Nejvyšší výbava Style nabízí například sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, automatickou dvouzónovou klimatizaci, vyhřívaná přední sedadla a volant a nebo parkovací kameru.

Ve vyšší výbavě nechybí například systém využívající přední kameru a radarový snímač k nepřetržitému monitorování provozu před vozidlem. Pokud systém zjistí hrozící srážku s vpředu jedoucím vozidlem nebo s chodcem, varuje řidiče a v případě potřeby automaticky zpomalí nebo zcela zastaví vozidlo. Systém je nabízen také s radarem, který detekuje chodce.

Zájemci můžou vybírat ze dvou benzínových motorizací s výkonem 120 nebo 140 koňských sil. Silnější agregát je k dispozici buď s šestistupňovou manuální převodovkou nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Hyundai i30 Fastback, auto, testování, Hyundai, vzhled, Hyundai i30, Drbna.cz, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První český fastback pořídíte už pod 400 tisíc korun. Nový Hyundai zaujme sportovním vzhledem  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.