Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam vyrazit v jižních Čechách o Velikonocích? Přece do Zoo Hluboká!

Spoustu zábavy hlavně pro rodiny s dětmi chystají na sobotu 31. března v Hluboké nad Vltavou. Velikonoční akce začne v areálu zoologické zahrady a na nádvoří Loveckého zámku Ohrada ve 13 hodin a potrvá až do 17 hodin.

A na co konkrétně se v hlubocké zoo a v areálu loveckého zámku můžete těšit? Každý si tam najde své – již malinké děti dnes znají písničky od slovenského skřítka Fíha tralala, které zazpívá kapela Baby band. Malé, starší, ale i dospělé zase určitě potěší notoricky známé melodie oblíbeného Jaroslava Uhlíře. Kdo by neznal „Není nutno“ nebo „Dělání“. A když s sebou vezmete i babičku, tak ta si zase ráda poslechne Blaťácký soubor ze Ševětína v tradičních krojích.

Kromě hudebních vystoupení bude po celé odpoledne na nádvoří staročeský jarmark, na kterém budou k vidění řezbáři, kováři, malí i velcí návštěvníci si budou moci vyzkoušet tradiční předení na kolovrátku, ochutnat jihočeské sirupy nebo marmelády, výbornou kávu, či si domů koupit nějakou jarní květinovou výzdobu.

Pro hladové zde bude několik stánků s občerstvením, pro neposedy zase skákací hrady. Během odpoledne bude na pódiu křest nově narozených kůzlátek a jehňátek, kterými jsou již dlouhou dobu patrony manželé Flosmanovi, jejichž společnost dodává odměny do každoročního Hnízda sladkostí.

Pro všechny, kdo rádi soutěží, bude v areálu Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou několik stanovišť s úkoly ve spolupráci s Integrovaným záchranným systémem. K vidění bude technika hasičů, policistů a záchranářů. A ti, kdo se chtějí dozvědět něco více o zvířatech, by zase neměli minout některé z komentovaných krmení. Nakonec si každý odnese na památku fotku z fotokoutku.

Pokud jste vášnivým, klidně i amatérským, fotografem, vezměte do zoo svou techniku s sebou. O Velikonocích bude vyhlášena jarní zvířecí fotosoutěž o hodnotné ceny.

Vstupné na akci je stejné, jako každý jiný den v Zoo Hluboká. Dospělý zaplatí 110 korun, dětská vstupenka vyjde na 70 korun. Nejmenší děti do 90 centimetrů mají vstup zdarma. Využít lze i permanentní vstupenky do zoo.

A jak se na Hlubokou dostanete? Samozřejmě buď vlastním autem, které bude možné nechat na parkovišti zoo, nebo na hrázích přilehlých rybníků. Při příjezdu dodržujte pokyny odpovědných zaměstnanců. Pokud ale nechcete mít starosti s parkováním, můžete využít všechny osobní vlaky a vybrané rychlíky, které budou ten den zastavovat ve stanici Hluboká nad Vltavou.

Tisková zpráva

Štítky zábava, zoo, Velikonoce, Hluboká nad Vltavou, Zoo Hluboká, Jihočeský kraj, Lovecký zámek Ohrada, Jaroslav Uhlíř, Ševětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit v jižních Čechách o Velikonocích? Přece do Zoo Hluboká!  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.