Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

S čím si nechat pomoci při založení s.r.o.

PR článek

Založení s.r.o. je proces sestávající z řady právních a administrativních kroků, které je třeba precizně zvládnout, aby vaše podnikání mohlo fungovat bez problémů. Řada lidí si radši trápení se zakládáním společnosti odpustí a koupí si již existující tzv. ready made společnost.

Pokud se však rozhodnete založit společnost s ručením omezeným svépomocí, doporučujeme vám nechat si alespoň v těch nejdůležitějších aspektech založení s.r.o. poradit odborníky.

Společenská smlouva

Obchodní korporace se zakládají tzv. zakladatelským právním jednáním, které může mít u s.r.o. podobu zakladatelské listiny (v případě jediného společníka) nebo společenské smlouvy. Její náležitosti stanovuje zákon o obchodních korporacích a jestli nejste zběhlí v právu, rozhodně by bylo lepší nechat si její znění sepsat od zkušeného právníka. Vyhnete se tak např. neplatnosti částí smlouvy v případě, že by nekorespondovala s kogentními ustanoveními zákona, a dalším komplikacím.

Sídlo společnosti

V případě, že nechcete sídlo společnosti umístit do domu, kde bydlíte, nebo si pro svou společnost přejete lukrativní sídlo, které zvýší její důvěryhodnost a dodá trochu prestiže, můžete se obrátit na některou ze společností, která za určitý roční poplatek poskytuje tzv. virtuální sídla v centrech velkých měst ve vyhlášených ulicích, což zejména ve styku s obchodními partnery může kredibilitu společnosti jen posílit. Zároveň za vás takový poskytovatel bude přebírat poštu nebo vám poskytne kanceláře k jednání, aby vás v podnikání již nic nebrzdilo.

Zápis do obchodního rejstříku

Jestliže se rozhodnete nevyužít možnosti prvozápisu společnosti notářem po sepsání společenské smlouvy, budete nuceni vyplnit příslušný interaktivní formulář obchodního rejstříku a doplnit ho všemi potřebnými přílohami. V případě, že bude návrh nebo přílohy obsahovat nesrovnalosti, rejstříkový soud vás vyzve k opravě nebo návrh v krajním případě zamítne. Což v situaci, kdy na zápis spěcháte, může znamenat značnou komplikaci. I v tomto případě doporučujeme vyhledat pro zpracování návrhu na zápis do obchodního rejstříku specialistu.

S čím si nechat pomoci při založení s.r.o.  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.