Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Výstaviště ovládnou ryby. Připravte se na největší Jihočeskou rybářskou výstavu

PR článek

V pátek 30. listopadu přesně v poledne se otevře pavilon T1 a zahájen bude první ročník Jihočeské rybářské výstavy. Ta je nákupní příležitostí pro rybáře, celé 3 dny je naplánovaný nabitý odborný doprovodný program, kdy se na pódiu vystřídají významné osobnosti rybářského světa.

„Po velmi úspěšném Jihočeském rybářském dni, který proběhl v roce 2017, jsme se rozhodli letos uspořádat výstavu třídenní. Oproti nultému loňskému ročníku bude nejen větší množství vystavovatelů z celé České republiky, ale účastní se i významné instituce jako například Ministerstvo zemědělství se svým projektem „Ryba na talíř“ nebo Biologické centrum Akademie věd České republiky. Jihočeská rybářská výstava je největší rybářskou výstavou v celém Jihočeském kraji,“ říká obchodní ředitelka a manažerka výstavy Eva Jílková.

Výstava je nákupní příležitostí pro rybáře, kteří můžou v začátku adventu čerpat inspiraci na vánoční dárky, celé 3 dny je naplánovaný nabitý odborný doprovodný program, kdy se na pódiu vystřídají významné osobnosti rybářského světa. Své umění v Casting sportu (rybolovné technice) předvede v pátek a neděli mnohonásobná mistryně světa Kateřina Marková.

Součástí budou i muzejní exponáty přivezené z Muzea lesnictví, myslivosti a rybářství (zámek Ohrada) nebo Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni. Vystavena bude i speciální výzkumná loď Thor Heyerdahl, která je ve vlastnictví Akademie věd České republiky v Českých Budějovicích a umožňuje vědcům mapovat život sladkovodních ryb stejnými metodami jaké se používají na moři. Loď je dlouhá téměř 11 metrů a široká skoro 3 metry, vybavena pro vlečení vlečných tralových sítí, zejména na údolních nádrží, případně velkých řekách a velkých jezerech, má odpovídající sílu motoru okolo 200 koňských sil a velkou vrtuli.

„Návštěvníci budou mít možnost se seznámit s tím, jak se provádějí průzkumy rybích obsádek vnitrozemských vod. Budou předváděny výsledky sledování nádrží Římov a Lipno a řada výzkumných metod. Díky dlouhodobým sledováním prostorového výskytu ryb značených ultrazvukovými vysílačkami bude možno nahlédnout do soukromí řady zajímavých rybích druhů,“ uvádí Jan Kubečka, ředitel Hydrobiologického ústavu Biologického centra AV ČR.

Exkluzivně na Jihočeské rybářské výstavě proběhne autogramiáda a prodej knihy „Vážeme mušky s Vítkem Misarem“. Autorem je výborný český vazač a zkušený říční i jezerní muškař Vítek Misar, za kterým stojí i mnoho úspěchů na poli závodní muškařiny.

Stejně jako v loňském roce i letos nebude chybět David Havlíček,  jeden neznámějších českých rybářů, spolutvůrce pořadu „Jak na ryby“ s Rudolfem Hrušínským z produkce České televize a autor mnoha rybářských DVD. Rybařil už téměř na všech kontinentech, řídí se heslem: „Chyť a pusť“.

V průběhu celé Jihočeské rybářské výstavy bude probíhat návštěvnická tipovací soutěž. Ukončena bude až v neděli. Vylosováni budou 3 výherci, kterým budou ceny zaslány. Hlavní cenu – voucher v hodnotě 6 000 Kč na celodenní lov dravců na lipně - věnovala firma LIPNO FISHING BOATS. Celé 3 dny budou soutěžit i nejmenší návštěvníci malováním obrázků na téma „ryby“.

Vstupenky budou k zakoupení na místě, v provozu budou 3 pokladny, vstup bude možný hlavní i severní bránou. Veškeré informace a celý program najdete na webu nebo na facebooku Výstaviště České Budějovice.

Soutěž o tři vstupenky na Jihočeskou rybářskou výstavu (Výstaviště České Budějovice, 30. listopadu – 2. prosince)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na výstavu. Stačí jen do čtvrteční 12 hodiny správně odpovědět na následující otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrává Běla Hraňová, Marek Gola a Jaroslav Kraus! Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Štítky Jihočeská rybářská výstava, výstaviště, České Budějovice, výstava, soutěž, ryby, vstupenka, Česko, Eva Jílková, Ministerstvo zemědělství České republiky, advent, Biologické centrum AV ČR, Thor Heyerdahl, Rudolf Hrušínský

SOUTĚŽ: Výstaviště ovládnou ryby. Připravte se na největší Jihočeskou rybářskou výstavu  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.