Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gól z trestného střílení byl zlomový, ví navrátilec Ondřej Bláha

Ani na čtvrtý pokus to nevyšlo. Hokejisté Motoru neuspěli ve Frýdku-Místku ani v sobotu. Porážce nedokázal zabránit ani navrátilec do českobudějovické branky Ondřej Bláha. „Věřil jsem, že už tu nepříznivou sérii zlomíme. Bohužel se to nepovedlo," byl po zápase smutný pětadvacetiletý gólman.

Jaké je vaše hodnocení sobotního duelu ve Frýdku-Místku?
Věděli jsme, že tam máme dlouhou neúspěšnou sérii, že tam nevyhráváme. Chtěli jsme to napravit. Chtěl jsem tomu i já osobně hodně pomoct. To se nám, ani mně, bohužel vůbec nepovedlo a jsme hodně zklamaní.

Čím si myslíte, že to je, že Motor za čtyři duely neuhrál ve Frýdku-Místku ani bod?
Tak hlavně se o tom hodně mluví. Evidentně ale právem, protože se čísla opět potvrdila. Nicméně jsem si říkal, že bychom tam teď mohli vyhrát, protože jsme tam letos vyhráli i s Havířovem. Bohužel se to nepovedlo. Bylo to hodně podobné zápasům, které jsme tu odehráli v minulosti.

Přitom nástup jste měli výborný. V podstatě během pěti minut přišlo vedení 2:0. Co se stalo potom?
Nástup byl vážně výborný. Z prvních dvou střel jsme dali v podstatě dva góly. Pak jsme najednou inkasovali a po siréně z toho byl vyrovnaný stav. Veškerá výhoda, kterou jsme získali, byla najednou pryč.

Myslíte si, že má vliv na výkony i vzdálenost, která dělí České Budějovice a Frýdek-Místek?
Nemyslím si, že by tohle mělo nějaký vliv. Jezdíme podobné cesty a jestli je nějaká o půl hodiny delší nebo kratší, to neřešíme. Určitě bych se na něco podobného nechtěl vymlouvat. Možná, že postupem času si na nás i oni začali více věřit. Možná se jim proti nám hraje lépe než proti ostatním soupeřům

Jak jste byl spokojený se svým vlastním výkonem?
Já jsem chtěl hlavně vyhrát. To byl můj hlavní cíl. Doufal jsem, že to prolomíme, že vyhrajeme a špatnou sérii s Frýdkem konečně utneme. Navíc jsem za Motor chytal asi po roce.

Nebyl jste trošku nervózní, když jste nastupoval v motoráckém dresu po roce?
Já se cítil velmi dobře po hostování v Havířově. Myslím, že jsem měl velmi dobrou formu. Chytalo se mi velmi dobře a chtěl jsem na to navázat. Dostali jsme i smolné góly. Navíc se mi nepodařilo chytit trestné střílení.

Bylo právě trestné střílení Frýdku tím zlomovým bodem utkání?
Myslím si, že jo. Předtím jsme měli trestné střílení my a Gali (Peter Galamboš, pozn. r.) bohužel neuspěl. Přitom měl už prázdnou bránu, ale puk se mu zamotal na čepel a on přestřelil. Na druhou stranu, já jejich trestné střílení docela dobře ustál. Nenechal jsem tam moc prostoru. Ale jsou zápasy, kdy vás to vždy trefí, a kdy tam necháte malinkatý prostor a prostě to tam padne. Je škoda, že se mi to nepovedlo chytit.

Kdy jste se dozvěděl, že budete chytat?
Když jsem se vracel, tak mi bylo řečeno, že se brzy podívám do brány. Vyšlo to zrovna na zápas s Frýdkem a já jsem samozřejmě moc rád. Dozvěděl jsem se to asi dva dny před zápasem, takže času na přípravu jsem měl dost.

Štítky rozhovor, Motor, hokej, Ondřej Bláha, zápas, hodnocení, trestné střílení, Madeta Motor České Budějovice, HC Frýdek-Místek, HC AZ Havířov 2010, Frýdek, Peter Galamboš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gól z trestného střílení byl zlomový, ví navrátilec Ondřej Bláha  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.