Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaký interiérový styl je pro vás ten pravý?

PR článek

Ať už dáváte přednost minimalistickému, skandinávskému nebo vintage stylu, na Favi s výběrem nábytku a dekorací nešlápnete vedle.

Inspirace ze severu

Kouzlo skandinávských interiérů nespočívá pouze v jednoduchém designu a přírodních materiálech. Velkou roli zde hrají i zdánlivé maličkosti, které místnosti dodají hřejivou a útulnou atmosféru. Při výběru nábytku pamatujte. že v jednoduchosti je krása a vsaďte na dřevěný materiál. Skvěle vypadá dubové dřevo, světlá borovice, bříza nebo buk. A protože pro severské interiéry jsou typické čistý design a jednoduchost, vybírejte takový i nábytek. Místnost se snažte celkově vyladit v neutrálních odstínech, jako je bílá, béžová nebo šedá. Prostor pak působí vzdušně a příjemně. O to barevnější ale vybírejte doplňky a dekorace s hravými vzory, které přidají interiéru šmrnc. Navíc je můžete kdykoli vyměnit a střídat tak náladu domova, kdykoliv se vám zamane. 

Na co nedají ve skandinávských zemích dopustit, je světlo. A možná proto patří mezi nejšťastnější národy. Vybavte se designovými skvosty, které zalijí místnost hřejivým měkkým světlem. Stropní světla volte ta závěsná, nezapomeňte ani na dostatek stojacích lamp a drobných lampiček. Chybět by vám neměly větší či menší svícny a lucerny, které vám vykouzlí doma útulnou atmosféru.  

Útulné Provence

Toužíte po romantickém a harmonickém interiéru? Provensálské interiéry jsou poetické, útulné a něžné. Z každého rohu dýchá francouzský venkov, chybět vám tady proto nesmí sušená levandule, přírodní materiály a spousta živých květin. Nábytek vybírejte ve venkovském stylu, v ratanovém provedení nebo bílém dřevě. Prim v takový interiérech hraje především okrasné zpracování a ozdobné detaily, jako jsou třeba kovové úchytky. 

Pro provence jsou typické dekorace v podobě proutěných košíčků, vintage luceren, váz a květovaných textilii. Na okna přidejte rozkvetlé závěsy, přes křesla a pohovky přehoďte heboučké plédy a doplňte spoustou polštářů s romantickými vzory. Po zdech si rozvěste pár dekorací s motivy francouzského venkova. 

Méně je více

Nadčasový vzhled, jednoduché linie a praktické vybavení. Pokud toužíte po minimalistickém interiéru, vybírejte designový nábytek s čistými liniemi. Ideální je investovat alespoň do jednoho kusu, který se stane středobodem celé místnosti, například do designové sedačky v neotřelé barvě. Nechte ji vyniknout a umístěte ji do středu obývacího pokoje. Pokud se vám pokoj zdá příliš studený, prohřejte ho dřevěným nábytkem.  A výsledek? Interiér působí čistě, vzdušně a snadno se udržuje. 

Ani v minimalismu ale nechybí doplňky a dekorace. Vybírejte je však s citem. Měly by být střídmé a opticky prostor nenarušovat. Důležité je prostý design a čisté linie. 

Syrová krása

Industriální interiéry jsou neotřelé, charismatické a rozhodně nejsou neútulné. Typické pro tento styl jsou kov, dřevo, beton a špetka retra. Báječně se tak tento styl hodí hlavně do vzdušných loftových bytů, které se pyšní vysokými stropy a obrovskými okny. Nábytek vybírejte jednoduchý a bez zbytečných kudrlinek

V industriálním interiéru nešlápnete vedle s betonovými a kovovými doplňky nebo koženými detaily na nábytku. Interiéru sluší textilie v odstínech šedi, černé nebo antracitu. Pokud byste chtěli zjemnit jeho syrovost, přidejte pár barevných obrazů a pokojové rostliny v betonových květináčích. Velkou roli tu hrají i svítidla: masivní lustry, holé žárovky, ale i lampy inspirované reflektory, dílenskými světly nebo průmyslovým designem obecně. Přestože industriální interiéry nehrají barvami, nebojte se prostor špetku zjemnit jedním výraznějších odstínem. Skvěle ladí s kontrastními pastelovými barvami, červenou nebo odstíny mědi. 

Pohádka Tisíce a jedné noci

Dejte svému domovu novou tvář a okořeňte ho dávkou orientu. Tmavé dřevo, kovový lesk a syté barvy společně vytváří hřejivou atmosféru Dálného východu. Komody, truhly a skříňky s kováním v mosazné nebo zlaté barvě jsou pro tyto interiéry typické. Stejně tak nechybí ani perské koberce, sametové polštáře vyšívané zlatem, nízké taburety nebo dřevěné paravány. Vsaďte na ručně vyráběné výrobky z Indie, Turecka nebo Maroka. 

A jestli se něčím v orientálních interiérech nešetří, pak jsou to dekorace. Kralují zde tepané lucerny, mandaly, tácy i drobné truhly, do kterých schováte všechny své poklady. Doplňky v orientálním duchu vypadají skvěle i v moderně zařízeném interiéru. Pokud si nejste jistí, zda je pro vás orientální styl ten pravý, pořiďte si pro začátek třeba jen pár drobných dekorací. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky styl, interiér, dekorace, nábytek, dřevo, design, krása, Provence, Turecko, Indie, Skandinávie, Maroko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaký interiérový styl je pro vás ten pravý?  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.