Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Počet nakažených koronavirem dosáhl na jihu Čech stovky, nově přibylo 16 případů

Během úterý přibylo na jihu Čech 16 lidí nakažených novým typem koronaviru. Celkem je tedy v Jihočeském kraji sto potvrzených případů. Nejvyšší nárůst, o sedm případů, byl zaznamenán na Táborsku.

Do podvečera vyšetřily laboratoře v regionu 375 nových vzorků. „Pozitivních bylo 16, což vyrovnalo dosud nejvyšší denní nárůst na jihu Čech z 25. března. Jednalo se především o nákazu předanou prostřednictvím rodinných nebo jiných kontaktů s již dříve pozitivně testovanými osobami, to znamená, že tyto osoby již byly většinou v karanténě. Někteří nemocní uváděli ve své anamnéze také pobyt v zahraničí nebo v Praze,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

K úterní 18. hodině bylo podle dat hygieny v regionu mezi nemocnými 59 žen a 41 mužů. „Šestadvacet nemocných má trvalé bydliště na Strakonicku. Jednadvacet jich je z Českokrumlovska, sedmnáct z Českobudějovicka, čtrnáct z Prachaticka, čtrnáct z Táborska, pět z Písecka a tři z Jindřichohradecka,“ konstatovala zástupkyně epidemioložky KHS Jihočeského kraje Gabriela Žampachová. Mezi nemocnými jsou tři děti, jeden nemocný je v kategorii od 15 do 19 let. V produktivním věku 20 až 64 let je 69 pozitivních případů a celkem 27 nemocných patří do nejohroženější věkové skupiny 65+.

Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech indikováno k vyšetření už celkem 3906 osob. V povinné karanténě se k úterní 18. hodině nacházelo 1193 Jihočechů.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, vir, České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Česko, COVID-19, Jihočeský kraj, okres Tábor, Kvetoslava Kotrbová, Praha, okres Strakonice, okres Český Krumlov, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených koronavirem dosáhl na jihu Čech stovky, nově přibylo 16 případů  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.