Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve středu přibylo na jihu Čech 123 případů covidu. Je to nejvíce od začátku pandemie

V Jihočeském kraji přibylo za středu 123 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. To je zatím nejvyšší mezidenní nárůst od vypuknutí koronavirové pandemie. V současnosti tak zůstává v regionu 1176 lidí s covidem-19.

Skoro polovina případů pochází z Českobudějovicka. „Ve čtyřiatřiceti případech šlo o kontakt s potvrzeným případem ve škole, ve dvaačtyřiceti v rodině a ve dvanácti na pracovišti. Sedm osob se infikovalo při sportu, čtyři v barech na Českobudějovicku, pět na dovolené, v Anglii, Německu, Rakousku a ve Špindlerově mlýně, tři na školním kurzu v Chorvatsku, dvě v Praze, dvě a dvě při léčebném pobytu ve Františkových Lázních. Ve dvanácti případech původ nákazy stále zjišťujeme,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Denní přírůstky nových případů se v posledních dnech pohybují kolem stovky. „Přesto zatím stíháme prakticky všechny nově zachycené případy depistovat, ale samozřejmě za cenu hraničního vytížení našich lidí. Pomohli jsme extrémně exponovaným kolegyním z protiepidemického odboru z vlastních zdrojů, školíme úředníky krajského úřadu, kteří nám dobrovolně nabídli pomoc. Velice si toho všichni vážíme. Zřídili jsme již před časem své call-centrum a od minulého týdne jsme zavedli pro kolegyně na nejvíce exponovaných pozicích, které se přímo podílejí na depistážích, dvousměnný provoz, aby trasování zvládaly,“ zdůraznila Kvetoslava Kotrbová.

Zasaženo bylo v kraji ke středečnímu poledni 61 škol, čtyři jsou momentálně uzavřené.

Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský, COVID-19, Jihočeský kraj, Česko, Kvetoslava Kotrbová, okres České Budějovice, Německo, Rakousko, Anglie, Chorvatsko, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve středu přibylo na jihu Čech 123 případů covidu. Je to nejvíce od začátku pandemie  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.