Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soud zrušil k 21. listopadu opatření ministerstva o rouškách

Městský soud v Praze zrušil mimořádné opatření, kterým ministerstvo zdravotnictví od 21. října rozšířilo povinnost nosit roušky v Česku. Úřad ho podle dnešního rozsudku soudu nedostatečně odůvodnil. Soud dnes rozhodl o tom, že opatření se ruší k 21. listopadu, ministerstvo tak má do té doby čas přijmout nové bez vad, dodala na twitteru mluvčí soudu Markéta Puci. Reakci ministerstva ČTK zjišťuje.

Soud konstatoval, že shledal jako důvodné námitky proti nedostatkům odůvodnění opatření. „Opatření ze dne 19. října postrádá konkrétní, srozumitelné a podložené úvahy, na základě nichž by soud mohl účinně a odpovědně přezkoumat, zda je skutečně z pohledu dosažení deklarovaného cíle nezbytné trvat na povinném nošení ochranných prostředků dýchacích cest v aktuálně stanoveném rozsahu," uvedl soud v tiskové zprávě.

Ministerstvo podle soudu pouze přebralo odůvodnění z dřívějších opatření a nevysvětlilo, proč předchozí opatření zpřísnilo. Podle příslušného opatření se od 21. října nošení roušek kvůli covidu-19 rozšířilo i na venkovní území obcí či do automobilů.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky roušky, ministerstvo zdravotnictví, opatření, soud, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Městský soud v Praze, Česko, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Melhuba

soudy si u nás dělají co chtějí i proti zájmům obyčejných lidí

Pátek, 13. listopadu 2020, 12:05Odpovědět

Soud zrušil k 21. listopadu opatření ministerstva o rouškách  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.