Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hejtman Martin Kuba: Samotné očkování je v gesci každého kraje

Rychlost očkování proti koronaviru a organizace samotného očkování je v gesci každého kraje. Asociace krajů plošně tento projekt neřeší, řekl ve čtvrtek jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) v reakci na slova Andreje Babiše (ANO). Premiér kraje kritizoval za to, že očkování není dostatečně rychlé a vláda nemá z regionů údaje o počtu spotřebovaných vakcín.

"Za náš kraj můžu říct, že v pátek budeme mít naočkováno. Máme naočkované skoro všechny zdravotníky v nemocnicích, očkujeme na záchrankách a zaměstnance sociálních služeb," řekl Kuba. Jihočeský kraj tak tento týden spotřebuje všech 5800 vakcín, které od vlády obdržel. Další vakcíny dostane zřejmě až po víkendu. Mělo by jít o 7020 nových dávek.

Hejtman dodal, že rychlost očkování je závislá na přípravě každého kraje. Kuba uvedl, že na jihu Čech dávali s předstihem dohromady seznam lidí, kterým budou v první vlně dávat vakcinaci. "Když dostaneme vakcínu, tak už máme jasný plán, jak jí spotřebujeme. Máme dopředu seznamy z nemocnic, domovů seniorů a podobně," uvedl hejtman.

V jižních Čechách se kumulativně od začátku pandemie loni v březnu nákaza prokázala u 47 349 lidí. Vyléčilo se 39 333 Jihočechů. Od loňského března na jihu Čech v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo 743 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, správa, vláda, očkování, kraje, Jihočeský, Martin Kuba, vakcína, Andrej Babiš, ODS, ANO 2011, Asociace krajů České republiky, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Martin Kuba: Samotné očkování je v gesci každého kraje  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.