Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strakonicko hlásí jediného nakaženého covidem, roušky ve školách už nebudou povinné ani na jihu Čech

Nakažených covidem-19 na jihu Čech stále ubývá. Za neděli a pondělí přibyla do statistik pouze čtveřice nakažených. V Jihočeském kraji je aktuálně 488 pozitivních osob. Téměř tři stovky z nich jsou hlášeny z Českobudějovicka, naopak jediného nakaženého ukazuje aktuální statistika na Strakonicku.

„Nejlepší situace je nyní na Strakonicku, kde je k dnešku poslední aktivní případ, na Táborsku je devatenáct pozitivních, na Písecku dvaadvacet a na Jinřichohradecku pětadvacet. Vyšší incidenci stále mají okresy Prachatice a především Český Krumlov a České Budějovice, ale i tam vidíme již řadu dnů sestupný trend,“ potvrdila ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.         

Žáci a učitelé mohou odložit roušky

Díky pozitivnímu vývoji pandemie mohou žáci a učitelé odložit roušky při výuce i ve Zlínském, Jihočeském a Libereckém kraji. Rozhodla o tom dnes vláda. „I zde platí, že povinnost nošení roušek zůstává o přestávkách a ve společných prostorách,“ uvedl ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Zlínský, Jihočeský a Liberecký kraj byly posledními kraji, kde bylo minulý týden takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených za uplynulý týden na 100 tisíc obyvatel, nad hodnotou 30. Epidemická situace se tam ale zlepšila.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky vláda, koronavirus, opatření, Jihočeský kraj, roušky, respirátor, okres Strakonice, Česko, rouška, okres České Budějovice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj, Robert Plaga, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonicko hlásí jediného nakaženého covidem, roušky ve školách už nebudou povinné ani na jihu Čech  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.