Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Policie přijala preventivní bezpečnostní opatření. Kraj zůstává v klidu

Události, místa a akce s výskytem většího počtu obyvatel a návštěvníků jsou po tragických událostech v Paříži policií preventivně více hlídána. Jihočeský kraj situaci monitoruje.

Zvýšená bezpečnostní opatření v rámci republiky platí i pro Jihočeský kraj. Týkají se zejména kulturních a společenských událostí s větším počtem návštěvníků,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. V praxi jde o sportovní utkání, koncerty a veřejná setkání.

Zvýšený policejní dohled a zajištění bezpečnosti se tak dá očekávat především zítra a v pátek. Zítra budou v Budvar Aréně hrát hokejisté ČEZ Motor s lídrem z Kladna. V pátek pak budou ukončeny oslavy 750 let od vzniku města. Na náměstí se totiž na velkolepou akci chystá vyrazit tisíce lidí.

Podrobnosti není možno z bezpečnostně taktického hlediska uvádět, ale nejde jen o opatření v rámci veřejných akcí. Myslíme také na důležité a strategické objekty,“ dodal Matzner.

Bezpečí v Jihočeském kraji bedlivě sleduje i hejtman Jiří Zimola, který je už od začátku uprchlické krize permanentně ve styku s ředitelem jihočeské policie i představiteli vlády. „O bezpečnostní situaci pana Zimolu průběžně informují. Na základě těchto informací Jihočeský kraj žádná bezpečnostní opatření nechystá,“ řekl tiskový mluvčí kraje Radek Šíma.

Jedním z našich prvotních cílů je ochrana bezpečnosti našich obyvatel. A jsem přesvědčený, že v rámci průběžných konzultací o aktuálním stavu s Policií České republiky, ministrem vnitra i předsedou vlády se tomu tak děje,“ uvedl hejtman Jiří Zimola. Zároveň připomněl, že v kompetenci kraje není řešení otázek ohledně zřizování uprchlických táborů ani hlídek a jiné ochrany hranic.

Zimola se rovněž vrátil k událostem, které zasáhly Francii. „Útok proislamistických teroristů v Paříži považuji za obrovskou tragédii, která postihla nevinné lidi a jejich rodiny. Zároveň je třeba zdůraznit, že je to jeden z důsledků selhání politických špiček Evropské unie, které ve své až absurdní benevolentnosti nejsou schopny dostatečně hájit hranice schengenského prostoru a tudíž, v těchto případech bohužel, ani životy svých občanů,“ uzavřel hejtman.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky migrace, teroristé, bezpečnost, opatření, policie, bezpečnostní opatření, Jihočeský kraj, Paříž, Jiří Zimola, Budvar aréna, ČEZ, Evropská unie, Kladno, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie přijala preventivní bezpečnostní opatření. Kraj zůstává v klidu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.