Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Truhlárna ve Dvorech nad Lužnicí v sobotu téměř shořela, škoda činí dva miliony korun

Požár truhlárny ve Dvorech nad Lužnicí museli v sobotu odpoledne krotit jihočeští hasiči. Oheň zachvátil budovu, vybavení i materiál. Výše škody byla stanovena na dva miliony korun.

Hasiči vyrazili na místo po páté hodině odpolední, kdy byl na tísňovou linku požár ohlášen. Ze stanice Třeboň vyjelo pět cisteren a dva dopravní automobily, k nim se přidali dobrovolní hasiči ze Suchdolu nad Lužnicí, Českých Velenic a Dvorů nad Lužnicí. Vyslán byl také automobilový žebřík z Jindřichova Hradce.

„Už během jízdy na místo dostali hasiči zprávu, že požár ničí celou střechu, která se již propadá. Tuto informaci velitel zásahu pak po provedeném průzkumu potvrdil. Výšková technika tudíž nebyla potřeba, jindřichohradecký žebřík se vrátil zpět na základnu. Velitel zásahu dále informoval, že truhlárna je samostatně stojící objekt. Je plně zasažena požárem, ale není nijak ohroženo hospodářské stavení stojící nedaleko,“ doplňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Pod kontrolu se podařilo dostat požár přibližně po pětačtyřiceti minutách. Hasiči poté začali rozebírat konstrukci propadlé střechy, krovu a dohašovali ohniska. „Dohašováním strávili hasiči další přibližně tři hodiny. Úplnou likvidaci velitel zásahu nahlásil několik minut před 21. hodinou,“ dodává Matějů.

Během požáru nedošlo k žádnému zranění, v hořící truhlárně totiž nikdo nebyl. Proč ji ale oheň zachvátil, je nyní v šetření. Zkoumání příčiny bude pokračovat i v neděli.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Jindřichův Hradec, Třeboň, Suchdol nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Truhlárna ve Dvorech nad Lužnicí v sobotu téměř shořela, škoda činí dva miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.