Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Celníci rozbili organizovanou skupinu obchodníků s marihuanou

Speciální zásahové jednotky celníků ve spolupráci s jihočeskými policisty zadrželi první dubnový den celkem sedm osob z organizované skupiny pěstitelů a obchodníků s marihuanou. Na operaci s krycím názvem Carlo pracovala od ledna Celní protidrogová jednotka Generálního ředitelství cel ve spolupráci s rakouskými policisty.

„Cílem společného mezinárodního úsilí bylo odhalit, zadokumentovat a nashromáždit dostatek důkazů proti mezinárodně organizované skupině pachatelů, kteří vytvořili organizovanou síť zahrnující nelegální výrobu, transport a distribuci marihuany v České republice a v Rakousku,“ zmiňuje tisková mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Celníci a policisté zadrželi hned sedm osob, přičemž hlavním organizátorem výroby a obchodů byl jednatřicetiletý muž z Českobudějovicka. Organizoval produkci a od jednotlivých dodavatelů také shromažďoval marihuanu. Pravidelně realizoval její dodávky do Rakouska.

 
Zásah celníků v rámci akce Carlo

Jak vypadá zásah celníku s policisty proti organizované skupině prodejců marihuany? Na to se podívejte v tomto videu. Více o akci: http://bit.ly/zasah_Carlo

Zveřejnil(a) Budějcká Drbna dne 12. duben 2016

 

Během pěti domovních prohlídek objevili celníci a policisté tři vybavené domácí pěstírny konopí, zajistili 5,5 kilogramu marihuany připravené k distribuci, 386 vzrostlých rostlin konopí a půl kila tablet extáze. Dále zabavili čtyři osobní a jeden dodávkový automobil nebo finanční hotovost ve výši 17 tisíc euro.

„Kriminalisté z jihočeského policejního ředitelství po zásahu obvinili skupinu sedmi pachatelů z Českobudějovicka a Prahy. Kriminalisté skupinu viní z toho, že po vzájemné domluvě zprostředkovala vývoz minimálně 50 kilogramů marihuany, a to především pro zájemce z Rakouska. Všech sedm obviněných je v současné době stíháno vazebně,“ dodává Kaňková. Dalších jedenáct osob zadrželi rakouští policisté, kteří u nich zajistili devět kilogramů marihuany.

Pachatelům hrozí za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy trest odnětí svobody až do výše 18 let.

Foto Generální ředitelství cel

Štítky marihuana, Rakousko, okres České Budějovice, Česko, Praha, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci rozbili organizovanou skupinu obchodníků s marihuanou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.