Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Jihočeští policisté se v týdnu připojili k celostátní akci, která odhalovala nelegální migraci

Jihočeská policie se ve středu a ve čtvrtek připojila k celostátní akci s názvem KORIDOR, která měla za cíl odhalit nelegální migraci a další trestné činy na hranicích s Německem a Rakouskem. Kontroly se konaly kolem hranic, ale i ve vnitrozemí, kde lze předpokládat zvýšený počet osob.

Téměř stovka členů cizinecké, pořádkové a dopravní policie uskutečnila kontrolu 5864 osob České republiky a dalších států Evropské unie, dalších 1122 prověřovaných lidí bylo ze třetích zemí. K tomu bylo prověřeno více než 4800 osobních automobilů, 663 dodávek, 990 nákladních vozidel, 86 autobusů, 25 vlakových souprav a bytové i nebytové prostory.

Během dvou dní zjistili policisté sedm přestupků na úseku zákona o pobytu cizinců na českém území a přestupky na úseku zákona o provozu na pozemních komunikacích. Vše bylo řešeno uložením blokové pokuty.

„Jedním z méně frekventovaných případů řešili cizinečtí policisté v Dačicích, kde na výzvu k prokázání totožnosti předložil občan ze západní Evropy občanský průkaz, který byl veden v pátrání (odcizený nebo ztracený) Schengenského informačního systému. Policisté mu doklad zadrželi a vystavili potvrzení. Spisový materiál byl po zpracování odeslán na Policejní prezidium České republiky k dalšímu opatření,“ přibližuje jeden z případů mluvčí policie Milan Bajcura.

Foto Jan Luxík

Štítky Německo, Rakousko, Česko, Evropská unie, Policejní prezidium České republiky, Západní Evropa, Dačice, migrace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté se v týdnu připojili k celostátní akci, která odhalovala nelegální migraci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.