Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Na Strakonicku došlo v úterý ráno k vážné nehodě, letět k ní musel i záchranářský vrtulník

Hned ráno museli řešit strakoničtí profesionální hasiči s dobrovolným hasiči z Volyně vážnou dopravní nehodu, která se stala na silnici u obce Přechovice na Strakonicku. Střetly se zde dva osobní automobily – Škoda Felicia a Mercedes Benz. Na místo musel vyletět i vrtulník záchranné služby.

Dispečink Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje obdržel informaci o nehodě v 6:22 a ihned spěchal na udané místo. „V době příjezdu hasičů stály oba zcela zdemolované vozy na silnici. V obou autech cestovali pouze řidiči, z nichž řidič felicie zůstal ve svém voze zaklíněn. Na jeho vyproštění hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení,“ zmiňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Jakmile se jim povedlo dostat řidiče z vozu, putoval vážně zraněný řidič do péče zdravotníků, kteří pomohli s jeho transportem do vrtulníku letecké záchranné služby. Řidič druhého vozu se obešel bez zranění. Hasiči následně provedli opatření proti požáru a k zamezení úniku provozních kapalin.

Vyšetřování nehody, které skončilo po 8. hodině, uzavřelo silnici v obou směrech.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky okres Strakonice, silnice, Mercedes-Benz, Škoda Felicia, Volyně, Přechovice, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Strakonicku došlo v úterý ráno k vážné nehodě, letět k ní musel i záchranářský vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.