Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Další případ v krátké době. Hasiči lovili z rybníka Koberný auto se dvěma dětmi

Hasiči na jihu Čech vytahovali v pondělí z ledové vody už třetí auto za posledních několik dní. Tentokrát tak činili u Strkova na Táborsku. Tříčlenné posádce vozu včetně dvou dětí se naštěstí nic nestalo.

Nehoda se stala u rybníka Koberný za obcí Strkov kolem půl čtvrté odpoledne. Na místo ihned vyjeli táborští a soběslavští profesionální hasiči. „Hasiči na místě nehody průzkumem zjistili, že havarované auto značky Opel Astra sjelo ze silnice, narazilo do stromu a skončilo pod hrází v rybníce. Vzhledem k tomu, že u hráze byla nízká hladina vody a značně silný led, auto se celé nepotopilo,“ doplňuje mluvčí hasičů Vendula Matějů.

V době příjezdu hasičů byla tříčlenná posádka včetně dvou dětí již v péči zdravotníků. Velitel zásahu poté odeslal na základnu soběslavské hasiče a vyžádal si vyprošťovací automobil. Jakmile policie zadokumentovala nehodu, hasiči vůz vyzvedli a zásah ukončili úklidem ulámaných částí auta z ledu.

Jedná se už o třetí případ v krátké době. Krátce před koncem roku 2016 dostal řidič osobního automobilu smyk na hrázi Brložského rybníka a sjel do něj. Podobný případ se odehrál přesně na Silvestra v Jistebnici. „Se zimním počasím je nutné dbát zvýšené obezřetnosti i na silnicích. Povrch může být různě namrzlý v lesích, jinak ve městech a komplikaci může způsobit i jen slabá vrstva sněhu,“ varuje Matějů a připomíná, že každoročně řeší minimálně jeden případ utopeného auta na lipenské přehradě.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky rybník, Strkov, Česko, okres Tábor, Opel Astra, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Další případ v krátké době. Hasiči lovili z rybníka Koberný auto se dvěma dětmi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.