Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Na služebně městské policie spáchal ve čtvrtek ráno sebevraždu senior

Na služebně městské policie zasahují policisté. Po osmé hodině spáchal uvnitř budovy sebevraždu devětašedesátiletý senior. Případ vyšetřují kriminalisté.

Krátce po osmé hodině přišel na služebnu budějcké městské policie neznámý devětašedesátiletý muž. Ke strážníkům neměl žádnou vazbu. Než se ho stačila strážnice zeptat, co potřebuje, vytáhl svou krátkou zbraň a uvnitř budovy se střelil do hlavy.

„Na místo byli okamžitě přivoláni kolegové z obvodního oddělení České Budějovice – město, oddělení hlídkové služby a pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. I přes veškerou snahu o záchranu života, muž těžkým poraněním, které si sám způsobil, podlehl,“ doplňuje mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Do ulice Jaroslava Haška, kde je služebna budějcké městské policie, ihned přijeli také kriminalisté, kriminalistický technik a balistik. Během prvotního vyšetřování nezjistili žádnou souvislost s městskou policií. Kriminalisté ale nadále případ vyšetřují, pátrají po motivu skutku a dalších souvisejících okolnostech.

„Strážnice, která byla jednání muže na služebně přítomna, neutrpěla žádné zranění a ihned se o ni postarali kolegové, neboť na tyto situace nemůže být nikdo dost psychicky připraven. Byla ji poskytnuta krizová intervence,“ dodává mluvčí Městské policie České Budějovice David Štýfal.

Foto Jana Kroneislová

Štítky obecní policie, České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Jaroslav Hašek, sebevražda, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Na služebně městské policie spáchal ve čtvrtek ráno sebevraždu senior  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.