Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kamarádi chtěli odvézt opilou dívku na internát v nákupním vozíku, strážníci jim snahu překazili

Skupina nezletilých dětí na sebe ve čtvrtek v noci upozornila svým chováním po večírku v budějckém parku Stromovka. Její členové se v nákupním vozíku snažili na internát přepravit šestnáctiletou dívku, která se opila. Na kameře si však jejich počínání všimla městská policie.

Obsluha městského kamerového systému si po desáté hodině večer všimla chlapce a dívky na Sokolském ostrově, kteří tlačili nákupní vozík, patrně z některého z nedalekých nákupních center. „Strážníci dostihli dvojici, která tlačila nákupní vozík s ‚nákladem‘. Byla jím mladá dívka, která nebyla schopna samostatné chůze. Dvojice, která se strážníky komunikovala, se svěřila, že popíjeli alkohol ve společnosti dalších kamarádů v lesoparku Stromovka,“ popisuje mluvčí městské policie Věra Školková.

Dívce, která nákupní vozík s kamarádkou tlačila, se podařilo naměřit 0,46 promile alkoholu v krvi. Chlapec měl v krvi 0,95 promile alkoholu. Šestnáctiletá dívka v nákupním vozíku nadýchala 1,49 promile alkoholu v krvi, proto strážníci přivolali na místo zdravotníky, kteří ji odvezli do budějcké nemocnice.

„Mezitím se strážníci od zbylé dvojice dozvěděli, že nedovoleně odešli z internátu. O celé události vyrozuměli jak odpovědné zaměstnance dotyčného ubytovacího zařízení, tak i jejich rodiče. S jejich souhlasem se chlapec s dívkou odebrali zpět do internátu. Celým případem se bude dále zabývat oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu. Nákupní vozík vrátili strážníci do rukou majitele,“ dodává Školková.

Foto pxhere.com

Štítky vozík, Stromovka, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamarádi chtěli odvézt opilou dívku na internát v nákupním vozíku, strážníci jim snahu překazili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.