Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Soud v Táboře začal řešit případ dvojnásobné vraždy v Horusicích

Krajský soud v Táboře dnes, v pondělí 20. listopadu, začal projednávat případ přepadení rodinné firmy v Horusicích na Táborsku z roku 2015, na jehož následky zemřeli dva lidé. Státní zástupce kvůli tomu obžaloval dva cizince. Hrozí jim za to až výjimečný trest. Policie případ vyšetřovala několik měsíců a útočníky zadržela po necelých dvou letech. Táborský soud bude případ řešit dnes, v úterý, ve středu a v pátek. Vyplývá to z informací webu justice.cz.

Až doživotní vězení hrozí dvěma Ukrajincům za vraždou dvou mužů z rodinné firmy v Horusicích na Táborsku. Případ dnes, v pondělí 20. listopadu, začal řešit táborský soud. Před senátem stanuli obžalovaní Róbert Simon a Ivan Ivanovskyj z pětičlenné skupiny, která firmu v Horusicích na podzim roku 2015 přepadla. Zbylí tři muži se skrývají a policie po nich pátrá. Útočníci při loupežném přepadení napadli osm lidí, z nichž dva v nemocnici na následky zranění zemřeli. Gang ve firmě ukradl 328 tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: Policie dopadla pachatele dvojnásobné loupežné vraždy v Horusicích na Táborsku

Obvinění už byli v minulosti trestáni. Podle kriminalistů se tak ale nestalo v České republice. Při přepadení napadli útočníci minimálně sedm lidí a vyhrožovali jim střelnou zbraní. „Poškození utrpěli tak závažná traumata, že jejich následky budou pravděpodobně přetrvávat do konce života," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

„S obviněním nesouhlasím. Nechtěl jsem na to přepadení jít, ale oni mě přemluvili. Nelíbilo se mi, co se tam dělo. Jen jsem ty lidi spoutal a pak jsem šel ven a čekal tam na ostatní," řekl dnes před soudem Róbert Simon. Dodal, že měl podle pokynů jiného člena skupiny v Horusicích jen hlídat, aby do objektu při přepadení nepřišel majitel. „Vůbec se tam nemělo dít to, co se tam pak dělo. Říkali mi, že tam možná nebude žádný pracovník," řekl.

Útočníci podle obžaloby zvlášť surovým a trýznivým způsobem zaútočili na sedm mužů a jednu ženu. Kvůli těžkým zraněním v nemocnici zemřeli majitel firmy na výrobu náhradních dílů do historických motocyklů a jeho švagr. Útočníci podle obžaloby napadené mlátili železnou tyčí a výfukem, bili je rukama a spoutali je. Simon prý na přepadení vyrazil s pistolí, což dnes popřel. „Tu měl u sebe Ivanovskyj," uvedl.

Policisté po útočnících dlouho pátrali, vyslechli kvůli tomu šest stovek lidí a letos v březnu oznámili, že obvinili dva cizince z dvojnásobné vraždy. „S dalšími třemi povedeme líčení samostatně," řekl dnes předseda senátu táborského soudu Petr Černý. Podle policistů se tři zbývající útočníci skrývají někde v Rusku. Pátrají po nich kriminalisté z několika zemí.

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky vražda, soud, Horusice, policie, Krajský soud v Českých Budějovicích, Tábor, okres Tábor, Róbert Simon, Senát Parlamentu ČR, Petr Černý, Rusko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud v Táboře začal řešit případ dvojnásobné vraždy v Horusicích  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.