Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česká obchodní inspekce zabavila v tržnici ve Vyšším Brodě padělky za čtyři miliony korun

Česká obchodní inspekce (ČOI) zabavila na tržnici ve Vyšším Brodě padělky za více než čtyři miliony korun. Šlo hlavně o textilní výrobky. Prodejci hrozí sankce až pět milionů korun. Při říjnové kontrole ve stejné tržnici zabavili inspektoři padělky za 5,9 milionu korun.

Česká obchodní inspekce nyní prováděla kontrolu s Cizineckou policií. Zabavila 851 padělků za více než čtyři miliony, převážně textil. „Veškeré padělané zboží se nacházelo v jednom prodejním stánku. V současné době není majitel znám,“ uvedla ředitelka inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Martina Střihavková. ČOI zahájí správní řízení.

Na stánku byl textil, brýle, pásky a kabelky označené ochrannými známkami Louis Vuitton, Michael Kors, Diesel, Ray-Ban, Gucci, Prada, Lacoste, Nike, Harley - Davidson, Adidas, Hugo Boss či Armani a Audi. Vhodné zboží nabídne ČOI pro humanitární účely.

V říjnu zabavili inspektoři a celníci ve Vyšším Brodě padělky za 5,9 milionu. Šlo převážně o textil na dvou stáncích, 1125 padělků. Za prodej padělků hrozí prodejcům sankce až pět milionů korun, česká obchodní inspekce s nimi zahájí správní řízení. Kontroly se dělají na tržnici ve Vyšším Brodě pravidelně, pokaždé se objeví padělané zboží. ČOI vybrala loni v jižních Čechách a na Vysočině na pokutách 11,5 milionu korun, o 1,3 milionu víc než v roce 2015.

Počet správních řízení stoupl meziročně o sto, loni jich inspektorát vedl pět set. Takzvaných zkrácených řízení, kdy dá inspektor pokutu na místě, bylo loni 1200, od lidí dostala zdejší ČOI 1400 podnětů.

Foto ČOI | Zdroj ČTK

Štítky ČOI, kontrola, inspekce, Vyšší Brod, tržnice, Česká obchodní inspekce, textilie, správní řízení, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Cizinecká policie, Louis Vuitton, Gucci, Museo del Prado

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká obchodní inspekce zabavila v tržnici ve Vyšším Brodě padělky za čtyři miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.