Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Českých Budějovicích řádí podvodník, který okrádá seniory

Podvodníkovi, který se v posledních měsících zaměřil na Českobudějovicko, se podařilo vymámit od seniorů tisíce korun. Vždy se představuje jako rodinný příbuzný někoho ze sousedství. Policie varuje seniory, aby cizím lidem nedůvěřovali.

Neznámý pachatel postupuje podle jednoho scénáře. Jeho podvodná legenda má stejný základ, vždy se představí jako rodinný příbuzný někoho ze sousedství a poté od seniorů vyloudí peníze, v několika případech je okradl o tisíce korun.

„V posledním případě zazvonil na seniorku v ulici Lidická, představil se jako manžel ženy ze sousedství. Podvedené seniorce řekl, že dostal pokutu, kterou zrovna nemůže zaplatit, jelikož u sebe nemá žádné peníze. Seniorka muži bohužel uvěřila a několik tisíc korun mu vydala,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Kriminalistům se na základě výpovědí poškozených podařil sestavit portrét možného podezřelého a žádají veřejnost o pomoc s jeho vypátráním. Pokud někdo muže identifikuje, či s ním přišel do kontaktu, měl by se obrátit na linku 158.
Policejní mluvčí seniory varuje: „Nenechte se oklamat legendami, které na vás podvodníci zkouší. Neotvírejte cizím lidem, nevěřte lidem neznámým a nedávejte do jejich rukou žádné peníze. Především si nikoho cizího nevpouštějte do svého obydlí.“

Autoři | Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie České Republiky

Štítky podvodník, šmejd, zloděj, České Budějovice, peníze, okres České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích řádí podvodník, který okrádá seniory  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.