Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pád malého letadla na Táborsku nepřežili dva lidé

Malé letadlo havarovalo dnes, v pondělí 9. dubna, ve tři hodiny odpoledne nedaleko Veselí nad Lužnicí na Táborsku. Dva lidé pád nepřežili.

Malé letadlo spadlo v katastru obce Sviny – Kundratice, nedaleko Veselí nad Lužnicí. Stroj dopadl na pole vzdáleného od obydlené oblasti asi 150 až 200 metrů a okamžitě začal hořet. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky integrovanného záchranného systému.

Poté, co hasiči uhasili trosky letadla a zajistili prostor dopadu, policisté jej ohraničili policejní páskou a místo už pak patřilo technikům Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Tábor.

„V letadle cestovali dva lidé české národnosti. Ti pád letadla nepřežili a v troskách uhořeli," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Proč se malé letadlo zřítilo podle mluvčího nyní zjišťují táborští kriminalisté a případem se zabývají i vyšetřovatelé Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, letadlo, havárie, smrt, Táborsko, okres Tábor, Veselí nad Lužnicí, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Sviny, Kundratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pád malého letadla na Táborsku nepřežili dva lidé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.