Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hasiči vyjížděli do Třeboně k hořící střeše

Požár střechy obchodního centra na Masarykově náměstí v Třeboni. Tak znělo ohlášení, které v pondělí 30. dubna přijalo operační a informační středisko hasičů Jihočeského kraje krátce po 13. hodině. 

„K požáru vyjely jednotky druhého stupně požárního poplachu. Konktrétně to byli profesionální hasiči ze stanice Třeboň včetně výškové techniky a jednotky SDH obcí Třeboň-Branná, Lomnice nad Lužnicí, Lišov a Stráž nad Nežárkou. Jako posilová jednotka byli povoláni profesionální hasiči z českobudějovické stanice,“ popsala mluvčí hasičského záchranného sboru (HZS) Vendula Matějů.

Prvotní zprávy z místa zásahu potvrzovaly požár půdního prostoru. Postupně, jak postupoval průzkum a hasební práce, byly informace od velitele upřesňovány. Požár zasáhnul sádrokartonový strop u prostoru propojujícího terasu kavárny s hlavní budovou centra a zničil stříšku nad schody nad terasou. Zasažená plocha měla rozměry přibližně tři krát čtyři metry.

„Zasahujícím hasičům se podařilo velmi rychle dostat požár pod kontrolu a díky jejich rychlému zásahu se nerozšířil mezistropními prostory dál do kavárny nebo centra. Dohašovací práce pak zabraly přibližně hodinu, závěrečný průzkum hasiči provedli termokamerou. V 14:39 hodin velitel zásahu nahlásil, že požár je zcela zlikvidován,“ dodala Matějů.

Z kavárny se všichni lidé samoevakuovali ještě před příjezdem hasičů a nikdo z nich nebyl zraněn. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 500 tisíc korun a příčina vzniku požáru je v šetření.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, střecha, Třeboň, hasiči, oheň, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, kavárna, Lišov, Stráž nad Nežárkou, Lomnice nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyjížděli do Třeboně k hořící střeše  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.