Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žena z Jindřichohradecka podvedla úřad práce. Přišla si na více než devadesát tisíc korun

Obviněná žena měla pobírat dávky sociální podpory v hmotné nouzi, ale přitom pracovala na živnostenský list v Rakousku. Na úřadu práce nahlásila, že je nezaměstnaná a pobírala tak neoprávněně příspěvek na bydlení a na děti v několika obdobích. Získala nejméně 93 tisíc korun. V pondělí 28. května převzala obvinění a je nyní stíhána.

Žena, která na kontaktním pracovišti v Dačicích žádala o dávky státní sociální podpory a také je pobírala, měla zřejmě v úmyslu se obohatit, když nepřiznala, že od října 2013 do března 2016 pracovala jako OSVČ u rakouské společnosti a měla z této činnosti započitatelný příjem.

„V dokladech o výši měsíčních příjmů za jednotlivá čtvrtletí uváděla v rozporu se skutečností, že v předchozích měsících neměla žádný příjem, čímž tímto svým jednáním způsobila, že jí byl vyplácen příspěvek na bydlení za období květen 2014 až červen 2016 i přídavky na děti v období říjen 2015 až leden 2017, přestože na žádný z příspěvků  neměla nárok,“ vysvětlila policejní mluvčí Hana Millerová.

Takto vylákané finanční prostředky následně použila pro svoji potřebu a úřadu práce České republiky způsobila škodu ve výši nejméně 93 tisíc korun. Dne 28. května převzala žena sdělení obvinění a nyní je policejní komisařkou stíhána pro přečin podvodu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Dačice, podvod, úřad práce, podvodnice, příspěvky, dávky, Úřad práce České republiky, okres Jindřichův Hradec, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Jindřichohradecka podvedla úřad práce. Přišla si na více než devadesát tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.