Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Soběslavi řádí podvodní prodejci. Okradli muže středního věku pod záminkou nákupu zboží

Pouliční prodejce zaznamenali policisté v úterý 5. června před prodejnou potravin na soběslavském sídlišti Svákov. Dva muži snědé pleti zde měli nabízet parfémy a autokameru. Pod nátlakem donutili muže středního věku k nákupu zboží, při kterém ho okradli o veškerou hotovost. Policisté hledají případné svědky této události.

„Krátce před jedenáctou hodinou dopolední byl na parkovišti před prodejnou Penny Market na sídlišti Svákov v Soběslavi zaznamenán výskyt nepoctivých pouličních prodejců. Jednalo se o dva muže snědé pleti, kteří prodávali parfémy a autokameru,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Pachatelé měli na místo přijet autem typu sedan. Přesnou tovární značku se bohužel nepodařilo určit. Jedním z prodejců měl být zhruba čtyřicetiletý holohlavý muž střední, 180 centimetrů vysoké postavy a snědé pleti. Podle osloveného muže mluvil podvodník česky s romským přízvukem. Zprvu se ptal na cestu a poté začal poškozenému nabízet zboží. 

„Pod nátlakem jeho neodbytnosti oslovený muž svolil k nákupu parfému za dvě stě korun. Ve chvíli, kdy otevřel peněženku, mu do ní prodejce sáhl a odcizil zde všechny uložené peníze v hodnotě dva tisíce dvě stě korun. Následně rychle přisedl ke svému řidiči a z místa ujeli, a to ve směru na Veselí nad Lužnicí. Na místě ještě zanechal jeden parfém a autokameru, která však byla pouze atrapou,“ popsal Doubek.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli pomoct k identifikaci prodejců či jejich vozidla, aby se ozvali policistům soběslavského obvodního oddělení na jejich služebně v Palackého ulici či telefonní lince 974 238 740. 

Na uvedené nepoctivé pouliční prodejce důrazně upozorňujeme a nabádáme k velké obezřetnosti. V případě jejich výskytu ihned informujte policii na lince číslo 158. Děkujeme,“ uzavřel Doubek.

Štítky Soběslav, podvod, prodej, policie, šmejdi, parfém, Svákov, Penny Market, střední věk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Soběslavi řádí podvodní prodejci. Okradli muže středního věku pod záminkou nákupu zboží  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.