Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Karavan uvízl v centru Hluboké nad Vltavou. Museli ho vyprostit hasiči

Obytné karavany má většina z nás spojené s prázdninami a dovolenou. Ale i na letní dovolené mohou nastat komplikace. Třeba takové, které měli zahraniční turisté v Hluboké nad Vltavou. Zdá se to až neuvěřitelné, ale jejich karavan museli v centru jihočeského městečka vyprošťovat hasiči.

Řešit komplikace obytného karavanu, který uvízl v Masarykově ulici v Hluboké nad Vltavou, jeli českobudějovičtí profesionální hasiči vřera, v pátek 29. června, krátce po jedenácté hodině dopoledne. V uvedené ulici opravdu našli nešťastnou zahraniční posádku obytného karavanu, jehož řidič pravděpodobně neodhadl levotočivou zatáčku vedoucí do kopce k zámku a uvízl zadní částí karavanu v asfaltu.

Zprvu jednoduchá záležitost se ale po chvíli ukázala být komplikovanější. „Uvnitř velkého karavanu bylo totiž převážené auto, které výrazně zvyšovalo celkovou hmotnost vozu. A auto nebylo možné vzhledem k pozici karavanu vyvézt ven. Hasičům i proto dalo velkou práci, než karavan vypodložili nafukovacími vaky a klíny," upřesnila informace mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Podle mluvčí přibližně po hodině prezicní a technicky náročné práce se podařilo karavan vyzvednout tak, že sjel po klínech na silnici. A jeho řidič i se spolucestujícími mohl tak pokračovat ve své dovolenkové cestě. 

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, zápas, karavan, vyprošťování, Hluboká nad Vltavou, Českobudějoicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karavan uvízl v centru Hluboké nad Vltavou. Museli ho vyprostit hasiči  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.