Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Kardašově Řečici hořel sklad. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu

Požár skladu v Kardašově Řečici zaměstnal dnes, ve středu 4. července, ráno jihočeské hasiče. Ti po příjezdu na místo vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Vzniklá škoda půjde podle prvotních odhadů nad milion korun. Příčina požáru je zatím neznámá.

K požáru vyjížděly krátce po sedmé hodině ráno profesionální hasičské jednotky z Jindřichova Hradce a Soběslavi. Poplach byl vyhlášen pro dalších pět jednotek z obcí Kardašova Řečice, Pluhův Žďár, Deštná, Veselí nad Lužnicí a Jindřichův Hradec. Celkem na místo vyjížděly osádky devíti cisteren, čtyři hasičské automobily a automobilová plošina.

„Vzhledem k rozsahu události a množství vyslaných sil a prostředků byl v 7:09 hodin vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ vysvětlila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Dobrovolní hasiči z Kardašovi Řečice, kteří přijeli na místo jako první, ihned zahájili hašení. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit blízko stojící rodinný dům. „Požár zasáhnul přibližně dvě třetiny objektu. Ve skladu bylo uloženo palivové dřevo a dřevní vata. Uvnitř nebyla žádná osoba, nemáme informaci, že by byl někdo zraněn,“ uvedla Matějů.

Po třičtvrtě hodině dostali zasahující hasiči požár pod kontrolu. „Po zabránění šíření požáru pokračovali v dohašování. Musí rozebrat všechny konstrukce a prolít je vodou. Skrytá ohniska mohou být i pod zřícenou střešní krytinou. Hasiči u požářiště pro dostatek hasební vody zřídili čerpací stanoviště,“ vysvětlila mluvčí.

Výše škody se podle vyšetřovatele vyšplhá nad milion korun. Příčina požáru je zatím neznámá.

Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, požár, sklad, Kardašova Řečice, Jindřichův Hradec, Soběslav, Veselí nad Lužnicí, Deštná, Pluhův Žďár, Řečice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kardašově Řečici hořel sklad. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.