Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorkář nezvládl sjíždění z kopce a i se spolujezdkyní skončil v řece

První letošní srpnové nedělní odpoledne se na jihu Čech neslo ve znamení vážných dopravních nehod motorkářů. Ty nejzávažnější karamboly lidí za řidítky silných jednostopých strojů se staly na silnicích u Tábora a v Kolodějích nad Lužnicí. V jednom případě byl motorkář nevinným účastníkem havárie. V obou případech zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku.

Těžkým zraněním motorkáře, kterého museli záchranáři do nemocnice transportovat vrtulníkem, skončila dopravní nehoda na silnici I/19 na okraji Tábora, v blízkosti lannového mostu. „Šestašedesátiletý řidič osobního vozidla tovární značky Ford Focus, jel  po uvedené silnici od Tábora na Písek. Chtěl pravděpodobně odbočit do města nad Jordánem, ale plně se nevěnoval řízení při odbočování z místa ležícího mimo komunikaci směřující na letiště Všechov, a přehlédl třicetiletého řidiče motorky Yamaha, kterému nedal přednost," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura s tím, že motorkář už nestačil zastavit, narazil do levého boku vozidla a poté přeletěl přes čelní sklo. 

„Případ si na místě převzali táborští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," upřesnil informace Bajcura.

Druhá vážná nehoda se stala v Kolodějích nad Lužnici. „Ve směru od Týna nad Vltavou jel po silnici II/105 čtyřiapadesátiletý muž se spolujezdcem na motorce Honda a při sjíždění klesání z dosud nezjištěných příčin narazil do kovového svodidla před mostem nad řekou Lužnicí. Náraz byl tak velký, že se ani jeden z pasažérů v sedle motocyklu neudržel, oba skončili v řece. Motorka do vody nespadla, zarazila se ve svahu," popsala nehodu mluvčí Bajcura.

Naštěstí vše viděli další lidé, kteří neváhali a hned pomohli, oba motorkáře, muže a ženu, vytáhli z vody. Jeden z nich byl v bezvědomí, proto okamžitě přivolali Zdravotnickou záchrannou službu Jihočeského kraje, které s transportem zraněného do nemocnice vypomohl vrtulník. Do péče lékařů putoval i druhý zraněný člověk.

 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, motorka, řidič, zranění, policie, vrtulník, Koloděje nad Lužnicí, Tábor, Českobudějovicko, Táborsko, silnice, Česko, Yamaha, Ford Focus, Honda, Jordán, Písek, Lužnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář nezvládl sjíždění z kopce a i se spolujezdkyní skončil v řece  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.