Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třetina kempů na jihu Čech porušila zákon o elektronické evidenci tržeb

Jihočeští celníci se v první polovině srpna zaměřili na kontrolu kempů. Sledovali hlavně dodržování elektronické evidence tržeb. Více než třetina kontrolovaných kempů podle celníků zákon o EET porušila.

Ke kontrole bylo jihočeskými celníky vytipováno jedenáct kempů na Třeboňsku a Šumavsku. „Více než třetina kontrol odhalila porušení zákona o elektronické evidenci tržeb. Nejčastější formou porušení zákona bylo nevystavení účtenky a nezaslání údajů správci daně,“ uvedl mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj Emanuel Breicha.

Jednomu provozovateli byla na místě udělena pokuta ve výši pět set korun. Tři další případy budou celníci řešit ve správním řízení. „Za úmyslné ztížení nebo zmaření evidence tržeb může být pachateli uložena pokuta až do výše půl milionu korun,“ řekl Breicha.

Akce proběhla v rámci celostátní kontroly kempů, při které celníci zjistili 27 případů porušení zákonu o EET. Mezi nejčastější chyby patřilo nezaslání údajů, nevystavení účtenky nebo absence informačního oznámení.  Jedno ubytovací zařízení v Praze celníci po kontrole zavřeli.

Štítky kontrola, celníci, kemp, EET, Česko, Jihočeský kraj, CHKO Třeboňsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetina kempů na jihu Čech porušila zákon o elektronické evidenci tržeb  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.