Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Vodňan se srazila dodávka s autem. Čtyři lidé zemřeli

, aktualizováno 18. srpna 2018, 14:55

Mezi Vodňany a Protivínem se dnes, v sobotu 18. srpna, v noci srazila dodávka s autem. Čtyřiatřicetiletý řidič dodávky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autem. Při nehodě zemřeli čtyři lidé. Silnice I/20 byla kvůli vyšetřování zavřená.

K tragické nehodě došlo před třetí hodinou ráno na silnici I/20 směrem od Písku na České Budějovice. Mladý řidič dodávky Mercedes Sprinter přejel z neznámých důvodů do protisměru, kde se střetnul s protijedoucím autě. 

Nehodu nepřežili oba řidiči a dva mladší cestující, kteří jeli na zadním sedadle osobního auta Škoda Fabia. Spolujezdkyně z osobního auta byla záchranáři převezena s těžkým zraněním do budějcké nemocnice. 

„Přesná příčina, míra zavinění a další okolnosti nehody jsou předmětem šetření strakonických dopravních policistů a kriminalistů,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.  Za uplynulý týden zemřelo na jihu Čech při nehodách devět lidí.

Silnice byla v místě nehody úplně uzavřená. Nákladní auta byla vedena po objízdné přes Protivín, Krč, Sedlec, Číčenice a Vodňany. Ve směru od Českých Budějovic je objízdná trasa do Nová Hospody, Netolic, Bavorova a Drahonic. Osobní doprava přes Vodňany.

Situace na jihočeských silnicích je více než alarmující. Od minulé soboty šetříme již pět tragických dopravních nehod, při nichž bylo usmrceno devět osob, jedna osoba utrpěla těžká poranění, dvě osoby byly zraněny lehce. Od začátku roku zemřelo na silnicích Jihočeského kraje již bohužel 37 osob,“ shrnul Doubek.

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, Vodňany, Protivín, havárie, silnice, České Budějovice, Mercedes-Benz, Písek, Česko, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Vodňan se srazila dodávka s autem. Čtyři lidé zemřeli  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.